fbpx
Artikel

De huizen van Nederlanders worden steeds slimmer. Zo besteedden we in 2019 met z’n allen maar liefst 314 miljoen euro aan slimme producten voor energie en verwarmen, waar dit in 2018 nog 246 miljoen was. En inmiddels heeft een op de vijf Nederlanders een slimme thermostaat, een stijging van vier procent ten opzichte van 2018. Slim wil zeggen: te bedienen met een app voor smartphone en tablet.

Deze cijfers komen uit de Smart Home Monitor – hét marktonderzoek dat inzicht geeft in het bezit en gebruik van smarthome-consumentenproducten in Nederland. Wat de monitor ons ook vertelt, is dat degenen die de slimme thermostaat zelf hebben gekocht (dus niet hebben gekregen bij een abonnement) dit het vaakst bij de installateur doen: 34 procent. Tel daarbij op dat maar liefst 650.000 huishoudens van plan zijn om dit jaar een slimme thermostaat aan te schaffen, en je weet: een slimme installateur is er als de kippen bij om op deze behoefte in te spelen.

Daarbij is het goed te weten dat steeds meer consumenten kiezen voor de Honeywell Home-thermostaten van Resideo. En dat is niet voor niets, want Resideo is een belangrijke speler in de markt met een breed portfolio – van de simpele ‘rondjes’ die je in veel woningen ziet en klokthermostaten tot en met slimme thermostaten die je met de app bedient. Ook niet onbelangrijk: consumenten hebben veel vertrouwen in de naam Honeywell Home die staat voor veilig, betrouwbaar en comfort.

Kortom: Resideo doet het met Honeywell Home goed bij de consument én die consument staat in de startblokken om een slimme thermostaat aan te schaffen. Speel het slim en leer die slimme thermostaat van binnen en van buiten kennen. Wat kunnen ze? Wat zijn de voordelen? Hoeveel geld kunnen mensen ermee besparen?

Wij zetten de slimmeriken alvast op een rij, van slim naar slimst:

Round Connected: een huishouden bespaart met deze thermostaat gemiddeld 22 procent per jaar op de stookkosten – heel belangrijk als je weet dat voor de meeste mensen (49 procent) kostenbesparing de grootste motivatie is om een slimme thermostaat aan te schaffen. Handig: de thermostaat kan op de oude grondplaat gemonteerd worden, die dus gewoon kan blijven hangen.

T6: een slimme, programmeerbare thermostaat met een vooraf in te stellen zevendaags programma. De T6 is gewoon als standaard klokthermostaat te gebruiken, maar kan als de klant het wil ook gemakkelijk via de app bediend worden. De app heeft bovendien een geofencing-functie, waarmee de bewoner de temperatuurinstelling van de thermostaat automatisch kan laten aanpassen op basis van de locatie van zijn smartphone. Zo weet hij zeker dat hij altijd in een comfortabel huis thuiskomt en dat er geen energie wordt verspild.

evohome: de evohome Wi-Fi is standaard als Single Zone-systeem te gebruiken, dus eigenlijk als draadloze klokthermostaat. Het pakket kan ook uitgebreid worden tot een volwaardig zoneregelsysteem, zodat de gebruiker elke ruimte in de woning een eigen temperatuur en temperatuurprogramma kan geven. Daarmee kan hij maar liefst zo’n 37 procent op de stookkosten besparen. evohome is geschikt voor vrijwel elke warmtebron (ketel, stadsverwarming, warmtepomp) en elk afgiftesysteem (radiator, vloerverwarming of een combinatie daarvan).

Toe aan informatie en ‘slimmigheidjes’?

Heb je behoefte aan training? Elkaar fysiek ontmoeten is nog even niet mogelijk, maar op de website van Resideo staan tientallen video’s, handleidingen en brochures. Ook kun je hier terecht voor support.