Geen warmtepomp, wel voormonteren

Hoe ga je om met het gebrek aan leverbaarheid van hybride warmtepompen? Installatiebedrijf Verspeek monteert de complete installatie al voor, echter nog zonder de hybride zelf. Daarvoor wordt een stalen dummy gebruikt. Hoe dat werkt lees je hier.

De hybride warmtepomp is met de huidige gasprijs een warm broodje dat over elke toonbank vliegt. Maar elke installateur heeft te kampen met leverbaarheid: heb je niet al ver in vorig jaar je bestelling gedaan, dan grijp je op dit moment gewoon mis. En niets is vervelender dan niet kunnen leveren: het zorgt voor ontevreden eindgebruikers, ergernis bij monteurs en uiteindelijk is het ook voor installateurs een rem op de omzet.

Maar er is een tussenoplossing, meldt installatie-ondernemer Martijn Verspeek uit Valkenswaard. Hier wordt de totale klus met een zelfgemaakte dummy uitgevoerd, éxclusief de plaatsing van het buitendeel en het binnendeel. Een werkwijze die op zijn minst opmerkelijk is, en die eigenaar Martijn Verspeek graag deelt met zijn collega’s.

Log in met je Premium account om het artikel en video te lezen en te bekijken. Installatie-abonnees kunnen inloggen met hun abonneenummer. Premium-abonnee worden? Dat kan hier.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Installatie.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,58 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd toegang tot alle (verdiepende) artikelen, video’s en berichten waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding