Geen warmtepomp, wel voormonteren

Hoe ga je om met het gebrek aan leverbaarheid van hybride warmtepompen? Installatiebedrijf Verspeek monteert de complete installatie al voor, echter nog zonder de hybride zelf. Daarvoor wordt een stalen dummy gebruikt. Hoe dat werkt lees je hier.

De hybride warmtepomp is met de huidige gasprijs een warm broodje dat over elke toonbank vliegt. Maar elke installateur heeft te kampen met leverbaarheid: heb je niet al ver in vorig jaar je bestelling gedaan, dan grijp je op dit moment gewoon mis. En niets is vervelender dan niet kunnen leveren: het zorgt voor ontevreden eindgebruikers, ergernis bij monteurs en uiteindelijk is het ook voor installateurs een rem op de omzet.

Maar er is een tussenoplossing, meldt installatie-ondernemer Martijn Verspeek uit Valkenswaard. Hier wordt de totale klus met een zelfgemaakte dummy uitgevoerd, éxclusief de plaatsing van het buitendeel en het binnendeel. Een werkwijze die op zijn minst opmerkelijk is, en die eigenaar Martijn Verspeek graag deelt met zijn collega’s.

Log in met je Premium account om het artikel en video te lezen en te bekijken. Installatie-abonnees kunnen inloggen met hun abonneenummer. Premium-abonnee worden? Dat kan hier.

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 17,41 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op Installatie.nl
– Alle edities van Installatie digitaal lezen
– Alle edities van Installatie thuis ontvangen vanaf € 50,25 per maand

Direct abonneren