fbpx
Artikel

Geloof in eigen private label

PUUR! Sanitair & Tegels opende in 2012 na een jaar in Bolsward al een tweede vestiging in Wolvega. Een derde ligt wellicht in het verschiet.  

Dat ‘Wolvega’ al vier maanden na zijn start in Bolsward zich aandiende, vond Dedmer de Groot (32) ook wel snel maar het aanbod was hem té mooi om te laten schieten. “Bolsward is een goede locatie, Wolvega helemáál. Ik ben namelijk benaderd door Home Center Wolvega, het Alexandrium van het noorden. Hier bevinden zich op 55.000 m2 vijftig woonwinkels in één pand; we trekken klanten tot een straal van 50 kilometer, inclusief bewoners van Leeuwarden en Groningen. De vorige sanitairaanbieder, Waterland, stopte ermee en ik ben hier nu de enige die sanitair en tegels presenteert. In twee maanden was de inrichting een feit.”

 

Private label

“Het gaat me er allerminst om alle gangbare merken te presenteren. Sterker, ik geloof in ons eigen private label en toon verder zo min mogelijk namen. PUUR! is vijftien tot twintig procent goedkoper dan een kwalitatief gelijkwaardig A-merk. We ervaren geen directe prijsvergelijkingen op internet en kopen groter en onder betere condities in. Ik begrijp groothandelaren wel, handel is handel, maar ze beschermen sanitairshowrooms te weinig. Daarom ga ik het liefste in zee met rechtstreekse leveranciers en importeurs. Als we daarbij zelf moeten distribueren, dan besteden we dat uit aan een regionale transporteur, geen punt.”

 

jaws120817-010Adviseren

Dedmer de Groot laat dus bij voorkeur producten – zoals diverse badmeubelen – maken met PUUR!-label of hij presenteert zijn opstellingen als PUUR!. “We hebben een adviserend beroep, ik denk dat voor een showroombezoeker een bepaald merk niet doorslaggevend is.”

Hij straalt uit dat hij van verkopen houdt. Warme begroetingen, enthousiast aan de telefoon, zich uitslovend voor de klant. “Verkopen is een fantastisch vak waarin ik het beste wil leveren. PUUR! staat voor pure kwaliteit, passie en vooral ontzorging van de klant. We proberen ons op die manier te onderscheiden van de rest. Met ons scoringspercentage van rond de tachtig procent ben ik heel tevreden.”

 

Profileren

Zijn sanitairgedeelte heette vóór de overname Bad in Beeld Bolsward. De Groot bleef met name vanwege de promotionele ondersteuning lid van de franchiseorganisatie, ook Wolvega is hierbij aangesloten. “Er is wel eens discussie of ik niet teveel onder PUUR! doe – het Bad in Beeld huismerk valt bij mij bijvoorbeeld daar altijd onder – maar ik geloof nu eenmaal heilig in m’n private label. In Bolsward heb ik dat vanaf dag één opgezet. Nu beslaat het ongeveer 35% van de omzet, iets wat nog flink moet toenemen.” De badkamers die PUUR! op eigen initiatief verkoopt, worden geïnstalleerd door Terpstra uit Drachten.

 

PUUR! Sanitair & Tegels, Home Center Wolvega, Frisaxstraat 12 Wolvega,

Showroom: Geopend 14 juli 2012, 600 m2, huur

Presentatie: 14 complete badkamers, 8 toiletopstellingen, productpresentaties in tegels, plafonds, meubelen, kranen

Doelgroep: accent op tweeverdieners tussen 40 en 65 jaar en middensegment

Rayon: straal van 50 kilometer

Gemiddeld aantal verkochte badkamers: doelstelling maandelijks ten minste 5 badkamers

Gemiddelde prijs verkochte badkamer: € 12.000,- inclusief montage

Belangrijkste sanitairmerken: PUUR!, Villeroy & Boch, Hansgrohe, Sealskin, Thermic, Tebalux, Geesa, Marlin, Venis/Quartz

Inkoop: Sterke voorkeur rechtstreekse leveranciers, anders Galvano, V&S, Jos Hagen tegels.

Tekst: Edith Kok

Foto’s: Jan Willem Schouten

 

De volledige reportage was te lezen in Installatie en Sanitair. Klik hier voor een gratis proefnummer of een proefabonnement

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.