Sleutelrol voor buffers in energieneutrale school

Om de Sportcampus in Leidsche Rijn energieneutraal te maken wordt gebruik gemaakt van drie waterbuffers die zonne-energie opslaan. Op die manier kan het gebouw worden verwarmd in de winter, en gekoeld in de zomer. De buffertechniek is volgens de makers een mooie oplossing voor netcongestie. Hoe werkt dit?

In Installatie #5-2022, dat op vrijdag 16 september verschijnt, een grote reportage over dit project. De Sportcampus is het eerste gemeentelijke gebouw in Utrecht dat tot energieneutraal is gerenoveerd. Een belangrijke rol is hier weggelegd voor verschillende thermische buffers. In dit artikel extra diepgang over de thermische buffer die hier is toegepast.

Digitale abonnees van Installatie kunnen altijd de complete reportages en aanvullende artikelen online lezen. Pak alles van Installatie mee, voor minder dan twee tientjes per maand.

In het project worden zorgen 700 zonnepanelen voor stroom en 300 zonnecollectoren van HoCoSto voor de opwek van energie ten bate van de verschillende buffers.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Installatie.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,58 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd toegang tot alle (verdiepende) artikelen, video’s en berichten waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding