fbpx
Artikel

Installateur in beeld: Wilfred de Regt

Waterzijdig inregelen, het reinigen van cv-installaties en het verhelpen van complexe verstoppingen in vloerverwarming. Wilfred de Regt (48) plukt de vruchten van zijn specialisatie. “We worden plat geknuffeld wanneer we mensen uit de brand helpen.”

Mooiste aan het vak

We zijn vaak het laatste redmiddel. Klanten zijn in zo’n traject sceptisch. En wanneer wij dan een verstopping verhelpen, een inregelprobleem oplossen en het comfort en rendement weer opkrikken, dan is dat kicken. Mensen stralen als een klein kind dat je een koekje geeft.

Minder leuk

De administratieve last. Ons verhaal moet je heel goed uitleggen en onderbouwen. We krijgen zó veel aanvragen dat we moeten schiften en kiezen. Dat is niet altijd prettig. En ik kamp door mijn val uit 2004 soms met ongemakken.

Kansen

Ik vind het van de zotte dat warmtepompen en pv zwaar gesubsidieerd worden en het waterzijdig inregelen het met een schamele 60 euro moet doen. Dat is geen prikkel voor een particulier, die wél een besparing van 15 procent tot 30 procent op energieverbruik kan realiseren. Begin in de bestaande bouw nu gewoon eens met de basis. En investeer bij nieuwbouw eens in een magneetfiltertje en chemisch spoelen bij oplevering. Bespaar je een hoop ellende mee, meer dan met enkel duurzame apparaten promoten waarbij de installatie erachter over vijf jaar verstopt zit. En we hebben ook meteen minder CO2-uitstoot.

Kennis opdoen

Ik ben me sinds 2012 vast gaan bijten in de complexiteit van vloerverwarming en spoeltechniek. Ben het wetenschappelijk gaan benaderen. Ik vreet onderzoeken op dat vlak. Die kennispositie gaan we nu vermarkten, door installateurs opleidingen en techniek te gaan bieden. Belangrijk bij elke case: bronaanpak, net als bij een cv-ketelstoring. Geen symptoombestrijding.

Mooiste klus

Een schoolgebouw, waar we na spoeling van de vloerverwarming 60 procent rendementsverbetering realiseerden. Hier was telkens maar de pomp verzwaard om het water rond te pompen, maar het dichtslibben van leidingen en radiatoren is het probleem. Dat zien wij vaker bij vervuilde installaties. Uiteindelijk mogen wij de installatie dotteren, maar het resultaat hier was gigantisch. Zo haalde ik ook wel eens zeventien kg ijzer uit vijf vloerverwarmingsgroepen.

Investeren in

Ik heb alles al aan materieel. Twee ultrasoon flowmeters, diverse warmtebeeldcamera’s en handhelds. Als je top wilt zijn, moet je gereedschap ook top zijn. Ik zou nu investeren in het opleiden van collega’s, zodat we een landelijk dekkend netwerk van bedrijfjes kunnen hebben. En een media-campagne om het reinigen van cv-installaties écht aan de orde te stellen om zo de CO2-uitstoot omlaag te brengen en het comfort verhogen.

Privé

Ik heb een relatie met Sandra Muskee die me bedrijfsmatig ook ondersteund. Ik heb een zoon, Denzel de Regt. Hij is 12 jaar en werkt nu al mee in ons bedrijf om materiaalkennis op te doen.

Hobby’s

Ontspannen is bij mij ook echt ontspannen. Zwemmen, naar de sauna, een hotelletje en lekker eten.

Naam: Wilfred de Regt
Bedrijf: Rekon Installatietechniek bv in Heemskerk
Functie: eigenaar
Leeftijd: 48
Na LTS-metaal en omzwervingen in de bouw, werd Wilfred de Regt opgeleid tot service en onderhoudstechnicus. Begon in 2001 als zelfstandig service-monteur, maar kampt sinds een val in 2004 met fysieke klachten. Wilfred werd hierna service-adviseur en ging zich verdiepen in verstoppingen van vooral vloerverwarming en het reinigingen en inregelen van cv-systemen. Sinds 2012 internationaal actief als probleemoplosser. Rekon Installatietechniek bv start binnenkort samen met Ruggiero Installatietechniek een spoelopleiding voor installateurs: Power Flush Academy, vanuit Beverwijk en Almere.