Ga naar hoofdinhoud

Klimaatplafond combineert koeling met geluidsabsorptie

Hunter Douglas heeft voor de renovatie van de Katreinetoren in Utrecht een lamellen klimaatplafond geleverd dat zowel voldoet aan de vereiste koelcapaciteit van 98 W/m2 als aan de vereiste geluidsabsorptie van 0,85 αW. 

Om een grote koelvraag te combineren met een goede geluidsabsorptie heeft Hunter Douglas samen met klimaatplafondspecialist Inteco uit Boxtel een lamellen klimaatplafond ontwikkeld met een spouw van 60 mm tussen het aluminium strekmetalen klimaatelement en het daarboven gemonteerde akoestische systeemplafond. De scherpe akoestische eis komt voort uit de keuze van NL Architects voor een houten vloer.

 

De onderste laag van het plafond bestaat uit het Hunter Douglas akoestische lamellenplafond Luxalon 30BD, met lamellen van 30 mm breed en 40 mm hoog, met een open voeg van 20 mm. Hierboven is het klimaatsysteem MeandRo-V van Inteco gemonteerd: aluminium strekmetaal met daarop een watervoerende koperen buis. Daarboven is weer – met een tussenruimte van 60 mm – een akoestisch plafond aangebracht. Een speciaal ontwikkelde beugel verbindt de twee plafondsystemen. Door deze spouw en het open lamellenplafond ontstaat een natuurlijke luchtstroming over het strekmetalen koelelement, waardoor er extra warmteoverdracht plaatsvindt. 

Eén reactie op “Klimaatplafond combineert koeling met geluidsabsorptie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Ventilatiesysteem in kast op de galerij

De voordelen van Mezutec waterontharders

Installatie van een overkapping met zonnepanelen als dak

Drama in kruipruimte: installatie-stagiaire (16) verongelukt

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan

Grotere rol ventilatie in duurzame woning