fbpx
Uncategorized

TECE levert een doucheprofiel als modern alternatief voor een douchegoot. Dit doucheprofiel heeft een aantal slimme voordelen die zorgen voor maximale hygiëne. Bovendien heeft deze een aantal esthetische pluspunten die bijdragen aan een strak en ruim vormgegeven badkamer.

Hygiëne is altijd essentieel, niet alleen in deze tijd. Vanuit dit perspectief heeft TECE haar TECEdrainprofile doucheprofiel een aantal slimme eigenschappen meegegeven voor maximale hygiëne. Zo is het doucheprofiel over de volle lengte van een helling voorzien. Deze helling zorgt voor een optimale waterafvoer en een effectief zelfreinigend effect. Voor inspectie en het reinigen van de afvoer kan het profieldeksel door middel van de push-functie makkelijk worden uitgenomen. Daardoor heeft men direct toegang tot de afvoer, zodat deze snel en eenvoudig is te reinigen.

Het doucheprofiel behoeft slechts met een doek – en alleen aan de bovenzijde – schoongemaakt te worden. In tegenstelling tot een douchegoot waarbij het rooster eerst verwijderd moet worden, alvorens de douchegoot schoongemaakt kan worden. Bij een douchegoot duurt het reinigen langer en kost dus meer. In de praktijk blijkt ook, dat dit niet altijd even zorgvuldig geschiedt. Als laatste zorgen het geringe aantal onderdelen en de strakke vormgeving ervoor, dat er minder spleten zijn waarin vuil zich kan ophopen. Conclusie: met een doucheprofiel is een vervuilde douchegoot verleden tijd, het zorgt voor meer hygiëne en meer schoonmaak gemak!

Ook esthetisch een goede keuze

De TECEdrainprofile is leverbaar in de standaard maten 800, 900, 1.000, 1.200 en 1.600 mm. Deze kan ook tijdens het werk eenvoudig op maat worden ingekort. Hierdoor past deze dus altijd precies in elke douchebreedte. Bovendien kan het doucheprofiel strak tegen een wand worden ingebouwd. Het voordeel hiervan is, dat de tegels aan de kop en zijkanten niet onderbroken worden. Dit is niet alleen esthetisch het mooist, het bespaart de tegelzetter ook nog eens op zaag- en montagetijd.

Trendy kleuren

Naast roestvaststaal is het doucheprofiel leverbaar in de trendy kleur Black Chrome en de metallic tinten Gold Optic en Red Gold. Zowel gepolijst als geborsteld. De drie kleuren zijn harmonieus afgestemd op de collecties Axor van Hansgrohe. En perfect te combineren met de TECEsquare II wc-bedieningsplaat, die in dezelfde accentkleuren leverbaar is.

Overal inzetbaar

Het doucheprofiel kan met allerlei vloerafwerkingen worden gecombineerd. De hoogte is tijdens montage eenvoudig in te stellen. Het doucheprofiel kan ook na het plaatsen van de afvoer in alle richtingen worden afgesteld, zodat deze altijd op de juiste plaats zit. Het bijbehorende flexibele afdichtingsmanchet is al op maat en kan eenvoudig met een klik worden gemonteerd. Daarmee wordt een waterdichte afdichting gerealiseerd.