Ga naar hoofdinhoud

Primeur met 25 x 2,5 mm vloerverwarmingsbuis en modulaire XL-verdeler

Met het nieuwe tuincentrum Overvecht in Tilburg heeft TECE twee primeurs. Ten eerste is er de nieuwe TECEfloor Silver Line Quality PE-RT 5s-buis toegepast, met een diameter van 25 x 2,5 mm. De grotere diameter heeft als voordeel dat deze een grotere koel- en verwarmingscapaciteit heeft. Ten tweede zijn er de nieuwe modulaire industrieverdelers van kunststof geïnstalleerd. Deze forse verdelers zijn zowel voor verwarming als koeling geschikt. Elke verdeler heeft maar liefst 25 groepen met een maximale lengte van 200 m. Dankzij de modulaire constructie zijn deze verdelers eenvoudig te installeren en later altijd met één of meerdere groepen uit te breiden.

TECE is naast woningbouw ook gespecialiseerd in het leveren van vloerverwarming voor bijvoorbeeld kantoorpanden, logistieke centra, hangars en tuincentra. Voorbeelden zijn het onlangs gerealiseerde tuincentrum Overvecht in Tilburg en het hoofdkantoor van EliteJet met twee aangrenzende vliegtuighangars, beiden geïnstalleerd door Montagebedrijf Azer. Jerome Azer: “wij installeren in samenwerking met TECE maar doen ook eigen projecten, zoals het tuincentrum in Tilburg. In het tuincentrum hebben wij ca. 2.100 m2 vloerverwarming geïnstalleerd. In de lauwe kas met een legafstand van 40 cm, in de warme kas met een legafstand van 30 cm. In totaal hebben wij 7.000 meter TECEfloor vloerverwarmingsbuis met een diameter van 25 x 2,5 mm verwerkt. Een omvangrijke klus als u bedenkt dat er 400 meter buis op één rol zit. Voor ons is dit geen enkel probleem. Ons bedrijf is uitgerust voor omvangrijke woningbouwprojecten en grote projecten zoals dit tuincentrum. Wij installeren gemiddeld 7 á 8 kilometer buis per dag. En al jaren met de hoogwaardige materialen van TECE. Want die zijn probleemloos te installeren, bestand tegen ruwe bouwomstandigheden en hebben een lange garantietermijn.”

Bij de nieuwe 5-laagse Silver Line Quality PE-RT-buis bevindt de diffusiedichte laag zich in het midden van de buis, tussen de binnenste en buitenste laag. Dit heeft als voordeel dat de diffusiedichte laag niet wordt aangetast wanneer de buitenste laag beschadigd raakt. De buis is 100 procent zuurstofdicht volgens de norm DIN 4726. Dankzij deze vijflagen technologie is de buis dan ook bijzonder geschikt voor ruwe installatieomstandigheden.

www.azer-vloerverwarming.nl
www.tece.nl

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Voordelen van op maat gemaakte beroepskleding

Dealers ATAG openen merkshowrooms

Installatie #4: de plussen en minnen van CO-certificering

Villeroy & Boch presenteert eerste eigen douche-serie

Nieuwe binnenunits voor Bosch-airco’s

Onderzoek naar verbetering geothermie