fbpx
Artikel

De renovatie van het Landgoed Vogelenzang is Riho Climate Systems op het lijf geschreven. Want dit bedrijf helpt opdrachtgevers en installateurs met het verduurzamen van zowel bestaande als nieuwbouwprojecten. Riho denkt graag mee en adviseert complete klimaatoplossingen op basis van vele jaren ervaring. Voor elk budget, voor elk project. Daarvoor beschikt Riho over meerdere divisies, elk met hun eigen specialisatie. En producten die absoluut uniek zijn. Zoals het Rihocell klimaatsysteem, de constant-flow-verdelers (zuinigste in Nederland) en vele andere producten waarmee het bedrijf tegemoet aan de vraag naar circulair en duurzaam bouwen!

De verduurzaming van Landgoed Vogelenzang is in samenwerking met Hiensch Engineering (adviseurs voor installaties en duurzaamheid) en Hiensch Project (realisator van installaties en duurzaamheid) tot stand gekomen. Ferry Slijkerman, adviseur en projectleider: “voor de verwarming hebben wij ingezet op lage temperatuur verwarming met vloerverwarming, vloer- en wandconvectoren. De verwarming en koeling wordt verzorgt door een water/water warmtepomp met tien verticale gesloten bodemwisselaars. Een cv-ketel als back up en voor de tapwatervoorziening. Voor de vloerverwarming zijn drie systemen toegepast: het tackersysteem, gefreesd en het Rihocell klimaatsysteem. Met Riho Climate Systems hebben wij een lange termijnrelatie waar wij op kunnen bouwen. Ze zijn flexibel, denken graag mee en leveren vakmanschap.”

Klimaatsysteem bespaart tijd en vereenvoudigt montage

Het Rihocell klimaatsysteem is een eenvoudig maar zeer effectief droogbouwsysteem voor verwarmen en koelen. Het systeem bestaat in de basis uit 18 mm gipsvezelplaten voorzien van sleuven, waarin de 5-laagse kunststof aluminium kernleidingen worden gelegd (of reeds zijn opgenomen). Daarna kan direct de afwerkvloer worden geplaatst. Door het volle contact tussen de leidingen en de vezelplaten is zowel een snelle warmte/koude overdracht, alsmede een efficiënte warmteopbrengst gegarandeerd. Dit resulteert in een behaaglijke stralingswarmte, hoog comfort en het bespaart op energie.

Het Rihocell klimaatsysteem is gunstig in aanschaf en het bespaart bovendien veel installatietijd, want het systeem is al voorzien van de juiste sleuven voor montage van het leidingwerk. Het vastzetten van de leidingen is niet meer nodig, de leidingen zitten direct vast en zitten op de juiste legafstand.

Circulair is effectief hergebruik

De Rihocell gipsvezelplaten zijn gemaakt van oud papier en kalk. In een uniek procedé worden deze platen samengeperst. Bij verwijdering van de platen – tijdens bouw en renovatie – kunnen de gebruikte Rihocell-platen terug naar de producent en vormt het afval de basis voor nieuwe Rihocell-platen. Circulair en effectief!

Het klimaatsysteem is modulair opgebouwd en is afgestemd op het universele gebruik bij vloerverwarming, koelplafonds en wandverwarming. Dankzij de geringe hoogte van 18 mm is dit klimaatsysteem ook zeer geschikt voor houtskeletbouw en renovatie. Bovendien bij vloerverwarming in combinatie met parketvloeren en wandverwarming/-koeling, in kleine ruimten waar niet voldoende verwarmend of koelend vermogen uit de vloer wordt gehaald, zoals in badkamers.