Schoolvoorbeeld moderne installatietechniek

moderne installatietechniek

Vanuit de gedachte dat een gezonde leeromgeving lichaam en geest stimuleert, liet schoolbestuur Tabijn een nieuw kindcentrum realiseren dat qua installatietechniek aan alle moderne eisen voldoet. Installatiebedrijf Rutgers bv installeerde daartoe onder meer een brine/water-warmtepomp, waarbij gebruik wordt gemaakt van aardwarmte voor duurzame verwarming. Het resultaat is een karakteristiek gebouwd schoolcomplex conform de Frisse Scholen B-normering.

Soms zie je schoolgebouwen verrijzen die vrijwel onopgemerkt opgaan in hun omgeving. Zoals aan de Wiekenlaan in het Noord-Hollandse Uitgeest, waar onlangs het nieuwe Kindcentrum Cornelis werd opgeleverd. Gebouwd in opdracht van schoolbestuur Tabijn. Drie kleinschalig opgezette, maar modern uitgevoerde bouwdelen omvat de school, allen in de vorm van landbouwschuren, die kenmerkend zijn voor de streek. Met hout en glas als beeldbepalende materialen. Het complex werd gezamenlijk gerealiseerd door een driemanschap van bouwkundig aannemer, elektricien en werktuigbouwkundig installateur.

Die laatste partij, Installatiebedrijf Rutgers bv uit het West-Friese Oosterblokker, verzorgde de werktuigbouwkundige en sanitaire installatie, met onder meer verwarming en luchtbehandeling via een gesloten bronsysteem, bestaande uit acht boringen van elk 140 meter diep.

Premium artikel