Buitendeel warmtepomp liggend op dak

De Blackbird is een nieuwe warmtepomp van Nederlandse makelij: de Brabantse start-up WeHeat betreedt dit jaar de markt met deze propaan-warmtepomp van 8 kW. Scherp in prijs én opvallend in techniek en marktfocus. Het monoblock-toestel wordt all-electric-ready: dit betekent dat de installatie in een hybride opstelling een opmaat is naar een volledig elektrische installatie.

Meest opvallende aan deze warmtepomp is dat het buitendeel niet staand maar liggend is. De buitenunit meet daardoor 52 centimeter hoog. De breedte en diepte is 137 bij 85 cm. De lucht gaat dus verticaal door de verdamper. Het toestel heeft voldoende ruimte aan de onderzijde om de benodigde lucht aan te zuigen en blaast naar boven af. Door de verticale uitblaas zal het toestel relatief weinig geluid produceren voor de buren.

Eerste 1000 warmtepompen in productie

Deze hybride mikt nu vooral op plaatsing op platte daken. WeHeat is een nieuw bedrijf dat haar warmtepompen in het Brabantse Duizel produceert en assembleert. Hiervoor wordt een fabriek van 15.000 m2 ingericht. Dit jaar wil het bedrijf, de eerste 1000 warmtepompen gaan uitleveren; de assemblage hiervan is klaar voor productie. Op termijn mikt de nieuwkomer op een productie van 20.000 warmtepompen per jaar. De warmtepompen worden niet direct aan consumenten verkocht, maar via installatiebedrijven die brood zien in deze nieuwkomer.

Lees verder: Warmtepomp met een zachte G

In Installatie Premium meer over de makers, de rendementen, techniek, prijs, subsidie. (Online) abonnees lezen Installatie Premium gratis.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Installatie.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,58 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd toegang tot alle (verdiepende) artikelen, video’s en berichten waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding