fbpx
Artikel

Veilig hoog gebouw verlaten via kooiladder

Veilig hoog gebouw verlaten via kooiladder

Wanneer moet je een kooiladder aanbrengen en waarvoor dient hij eigenlijk? Veel eigenaren van bedrijfsvastgoed stellen dit soort vragen. Wanneer er valgevaar dreigt en er een hoogteverschil is van meer dan drie meter is een dergelijke voorziening noodzakelijk.

Kooiladders verschillen van standaard ladders. Een kooiladder bestaat altijd uit een trap met een kooiconstructie, waardoor het valgevaar wordt uitgesloten. Dit soort ladders zijn cruciaal voor de veiligheid van hoge (bedrijfs)gebouwen. Medewerkers die in een noodsituatie het pand via het dak moeten verlaten kunnen dat veilig en verantwoord doen via een kooiladder. Maar ook voor dakinspecteurs is deze voorziening een veilige toegangsroute tot het dak. Kooiladderspecialist.nl levert de ladders in diverse formaten waardoor deze uitstekend passen bij het gebouw.

Verplicht bij hoge gebouwen

Elk gebouw moet aan bepaalde veiligheidseisen voldoen. Daar hoort een vluchtroute bij in geval van calamiteiten, zoals branden of ontploffingsgevaar. Een kooiladder is verplicht bij hoge gebouwen waar ernstig valgevaar dreigt en er een hoogteverschil is van meer dan drie meter. Als een staande ladder niet toereikend is, is het verstandig om een kooiladder tegen de gevel te monteren.

Elke kooiladder moet voldoen aan een set veiligheidsinstructies. Een goede voorziening is gecertificeerd en kan op maat worden gemaakt. Denk hierbij aan antislip op de traptreden en een robuust profiel voor een duurzaam resultaat.

Deze tekst is verzorgd door onze partner