fbpx
Artikel

Ben jij van plan om deze winter veel op pad te gaan met de aanhanger, bijvoorbeeld voor je werk of omdat je gaat verhuizen? Dan is het belangrijk om van tevoren wat zaken te controleren. Voordat je met je aanhanger op pad gaat tijdens de winter wil je namelijk zeker weten dat alles goed werkt en dat deze bestand is tegen kou, sneeuw en zelfs gladheid. De winterchecklist van Hapert kan je daarbij helpen. Bij hen kun je diverse soorten trailers en aanhangwagens aanschaffen, en dus weten ze alles van het winterklaar maken ervan. De checklist hebben ze opgesteld om mensen te helpen met het controleren van hun aanhangwagen, zodat ze zeker weten dat ze er in de winter veilig mee de weg op kunnen. Dit is bijna belangrijker dan het controleren van je auto zelf, want rijden met een aanhanger brengt extra risico’s met zich mee, zeker als de temperaturen dalen en het wegdek natter en gladder wordt.

De winterchecklist voor aanhangers

Het eerste en meest belangrijke wat je dient te controleren als je in de winter met je aanhanger op pad wilt zijn de banden. Zorg ervoor dat je geschikte banden hebt en dat deze genoeg grip hebben op sneeuw en ijzel. Je doet dit allereerst door de juiste winterbanden aan te schaffen, maar ook door de bandenspanning en het bandenprofiel regelmatig te controleren. Daarmee voorkom je dat die dure banden te snel afslijten en dat je onvoldoende grip op de weg hebt. Na het controleren van de banden check je of de verlichting goed werkt. Donkere dagen vragen om een goede zichtbaarheid op de weg, dus ook voor je aanhanger. Check of zowel de normale lichten als de remlichten werken, en of de richtingaanwijzers het goed doen. Overigens is dat iets wat je ook in de lente en zomer goed in de gaten moet houden, zeker als je in de avond de weg opgaat. Als laatste is het slim om regelmatig de accu van je aanhangwagen te controleren en deze dagelijks bij te laten tot 100 procent. Daarmee voorkom je dat de accuplaten verharden doordat het loodsulfaat zich eraan gaat hechten. Je wilt niet tijdens een gure dag in de kou staan omdat de accu van je aanhanger het heeft begeven en je de inhoud niet kunt lossen, dus let daarop voordat je vertrekt.


De juiste kipper aanhangwagen voor winters weer

Los van de dingen die je moet controleren voordat je met je aanhanger op pad gaat in de winter zijn er natuurlijk ook aanhangers die er simpelweg meer geschikt voor zijn. Een Kipper aanhangwagen bijvoorbeeld. Dit is een aanhangwagen van superieure kwaliteit, die volledig op maat uitgevoerd kan worden. Je kunt hem verkrijgen als achterwaarts kippende enkellasser, als tandemasser kipper, maar ook als een driezijdig kippende aanhangwagen. Daarbij kun je kiezen uit hand- of elektrische bediening. Een Kipper aanhangwagen is van de beste kwaliteit staal, aluminium en bordscharnieren gemaakt, om een leven lang mee te gaan. Dat zijn heel wat winters laden en lossen, zeker als je bovenstaande winterchecklist in acht houdt en je aanhanger constant op deze punten controleert.