fbpx
Artikel

VSK Awards: categorie Installateurzaken

Beugelprogramma; Ubbink BV

Het beugelprogramma van Ubbink bestaat uit verschillende soorten kunststof beugels die een snelle en veilige montage van rookgasafvoer- en ventilatiesystemen en dakafvoeren garanderen, ook achteraf. De beugels hebben een unieke bevestigingsmogelijkheid aan de zijkant. Doordat de beugel een zwenkend gedeelte heeft, kan de installateur overal gemakkelijk bij voor het positioneren, aftekenen, boren en bevestigen. Vervolgens kan de beugel om de dakdoorvoer worden gesloten. De dakbeschotbeugel sluit bovendien naadloos aan op het luchtdichte dakdoorvoermanchet van Ubbink, waarmee een luchtdichte afwerking is gegarandeerd.

2008910 VSK Award - Megapress fotoMegapress; Viega Nederland

Megapress is speciaal ontwikkeld voor het verbinden van dikwandig stalen buisleidingen. De verbindingsstukken van staal en een zinknikkelcoating worden koud geperst. Dat zorgt voor een snelle, veilige en economische installatie. Het maken van een verbinding gaat met de Megapress tot 60% sneller dan met een lasverbinding. De verbindingsstukken beschikken over SC-Contur, een ingebouwde veiligheidsfunctie die ervoor zorgt dat een vergeten persverbinding bij een dichtheidstest onmiddellijk zichtbaar wordt. Lekkage is dus uitgesloten. Het systeem is ook geschikt bij hergebruik van bestaande installaties.

INS0915 kunststof verwarming rode buizen Zmart FlexZmart Flex; Zehnder Nederland BV

De Zmart Flex is een radiator met een kunststof binnenwerk en een vlakke voorplaat van staal. De Zmart Flex is 60% lichter dan een radiator van plaatstaal. Dat maakt de radiator gemakkelijk te plaatsen en installeren. De warmteafgifte is vergelijkbaar met een plaatstalen radiator van dezelfde afmetingen. Flexibele 360-graden-aansluitingen zorgen ervoor dat de radiator altijd en overal te plaatsen is zonder vooraf het leidingwerk te hoeven opnemen. De radiator kantelt gemakkelijk naar voren dankzij speciale beugels, zonder dat de cv-installatie afgetapt hoeft te worden.