fbpx
Artikel

VSK Awards: categorie Systeemoplossingen

ComfoAir Q; Zehnder Group Nederland BV

De ComfoAir Q is de eerste modulerende WTW-unit voor de woningbouw. In het stookseizoen wordt de modulerende voorverwarming ingezet, bij warmer weer schakelt de bypass in. Eveneens modulerende inline-bypasskleppen zorgen ervoor dat de mate van warmteterugwinning traploos is. De diamantvormige warmtewisselaar heeft een groter oppervlak en wint meer warmte terug. Motoren met de gepatenteerde regeltechniek (FlowControl) zorgen voor extra energiebesparing. Slimme sensoren zorgen voor het best mogelijke binnenklimaat onder alle weersomstandigheden. Extra gladde oppervlakken daar waar de lucht stroomt, zorgen voor een flinke geluidsreductie.

2015130_Priva-DiagnosTXDiagnosTX; Priva

De DiagnosTX is een clouddienst om gebouwinstallaties optimaal te laten functioneren. Serviceorganisaties kunnen hiermee een beter presterende HVAC-installatie opleveren en deze prestaties monitoren en bewaken gedurende de hele levensduur van een gebouw. De beheerder kan alle gegevens op afstand uitlezen en hoeft alleen langs te komen als er een probleem is. Het systeem heeft ook een rapportagefunctie. Het grote voordeel van het product is dat er geen extra sensoren nodig zijn; de data van een bestaand gebouwbeheersysteem kunnen worden gebruikt.

2015203_ZEC-afbeeldingZero Energy Concept; Itho Daalderop BV

Het Zero Energy Concept (ZEC) is een totaaloplossing voor zeer energiezuinige woningen en bestaat uit een warmtepomp, WTW en regeneratie-unit. ZEC biedt de mogelijkheid de installatie-componenten te plaatsen in een apart te bouwen berging of een andere opstelling. Er is binnen het concept variatie mogelijk van afgiftesystemen, ventilatiekanalen en integratie in prefab gevels en daken. Het concept werd ontwikkeld samen met andere partners. Een ‘menukaart’ biedt keuze uit verschillende configuraties voor eengezinswoningen en portieketagewoningen. Het concept maakt gebruik van een water/water warmtepomp en een gesloten, schoonwater bodemwisselaar.