fbpx
Artikel

Of je nou de badkamer, wc of keuken een nieuwe look wil geven: een keramische tegel is altijd een goed idee. We zien dan ook steeds vaker dat mensen binnenshuis gebruik maken van deze tijdloze tegel. Hieronder lees je waarom.

1. Duurzame investering

Tijdens een verbouwing van de badkamer, wc of keuken wil je het natuurlijk in een keer goed doen. En wanneer je dan kiest voor een tegel, ga dan voor een keramische vloertegel. Dit is namelijk een duurzame keuze die jarenlang mee zal gaan. Keramische tegels worden gemaakt van klei en zand en dat zijn grondstoffen die massaal aanwezig zijn in de natuur. Dat is bij onder andere marmer en natuursteen niet het geval. Gelukkig zijn er ook goede imitaties van marmer en natuursteen te vinden in het aanbod van de keramische tegels, mocht je de looks van marmer en natuursteen niet kunnen weerstaan.

2. Gaat mee met de tijd

Het aanbod in keramische tegels is eindeloos. De ene tegel is 120×120 in een grijstint, terwijl de andere tegel een 60×60-formaat heeft in een houtlook. Bovendien heb jij zelf in handen in welk patroon je de tegel legt. Ga bijvoorbeeld eens voor een visgraatpatroon. Met keramische tegels kun je dus alle kanten op, en dat betekent ook dat deze tegels mee gaan met de tijd. 

3. Vloerverwarming

Hoe fijn is het om in een koude winterochtend op een warme badkamervloer te kunnen stappen? Vooral wanneer je in de ochtend een douche wil nemen zal een warme vloer uitnodigen. En het fijne aan keramische tegels is dat vloerverwarming gewoon mogelijk is. Keramische tegels kunnen namelijk heel goed warmte geleiden. De tegel zal lekker lang warm blijven en bovendien wordt het niet té heet. Je wil jouw voeten natuurlijk niet verbranden.

4. Onderhoudsvriendelijk

Zoals net al werd benoemd gaan keramische tegels jarenlang mee. Het heeft weinig onderhoud nodig, en dat is natuurlijk wat iedereen wil. Doordat de keramische tegel in het verwerkingsproces wordt samengeperst, is het een keiharde tegel. Het kan dus zeker tegen een stootje. Wel is het oppassen geblazen met bepaalde schoonmaakmiddelen. Onder andere zeep en schoonmaakmiddelen gebaseerd op olie kunnen een laagje achterlaten op de tegel. Dit laagje is gevoelig voor hand- en voetafdrukken en stof. Lauwwarm water zal voldoende zijn om keramische tegels mee schoon te maken.

5. Ideaal voor kleine ruimtes

Wist je dat je een kleine ruimte optisch groter kunt laten lijken, op een vrij makkelijke manier? Dat doe je aan de hand van de keramische tegel! Kies bijvoorbeeld voor een groot formaat, zoals de 100×100. Door een grote tegel lijkt de ruimte niet alleen groter, het zorgt ook voor een rustig effect.