fbpx
Artikel

Wellness-etage Amstel Hotel vernieuwd

Met de renovatie van de Health & Fitness Club heeft het prestigieuze Amstel Hotel in één klap een nieuwe wellness-etage, en het nieuwste op gebied van douchetechniek.

‘Het Amstel’ teert met succes op haar klassieke image en dito inrichting. Iedereen wil het hotel wel op zijn referentielijst, maar de inrichtingsvernieuwingen zijn niet aan de orde van de dag. Het hotel aan de Amstel heeft nu wel een vernieuwd inpandig zwembad met sauna, stoombad, douches en sportvoorzieningen.

Uitvoering

Architect van de renovatie is KamerlingVanderBurgh Architecten uit Oegstgeest. In een tijdsbestek van 9 weken werd ontwerp en uitvoering gerealiseerd. Omdat het budget beperkt was, bedacht de architect een pact waarbij leveranciers in ruil voor gebruik van de referentie, hun spullen voordelig leverde. Het maakt de wellnessverdieping tot een showroom van sanitair van onder meer Sicis, Dornbracht en Modular.

Over-klassiek

sd0312amstel 7 _L4C8959Met de materiaalkeuzes, wil Kamerling voorzichtig breken met het over-klassieke Amstel-interieur. De moderne look toont zich ook in de strakke gebrande bazaltsteen, en in het lichtplan met ingetogen, diep in het plafond geïntegreerde LED-spots. Ook de natuursteenwand achter het koude dompelbad is een expliciete keus van de architect.

Een primeur is de allereerste toepassing in Nederland van de vorig jaar gepresenteerde Horizontal Shower van Dornbracht. Dit doucheconcept, een variant op de ATT-techniek, biedt de gebruiker de kans om onder zes elektronisch aangestuurde ‘waterbars’ op buik of rug liggend te douchen. Deze zes afzonderlijke douches kunnen onafhankelijk van elkaar variëren in kracht, waterhoeveelheid en temperatuur; deze technisch complexe douchebeleving maakt verschillende choreografieën mogelijk. Naast de Horizontal Shower, herbergt de doucheruimte ook de gracieuze RainSky E, een handdouche en douchewaterval.

Renovatie Amstel  Health & Fitness Club

sd0312amstel4 _L4C8860Architect: KAMERLINGVANDERBURGH Interieur + Architectuur, Oegstgeest

Bouwkundig aannemer: Painting Bouw, Zaandam

Installatiewerk: Twiske Installatie, Amsterdam

Vloer- tegelwerk: Keijsper-Reus, Alkmaar

Tegelwerk mozaiek: Gerard Westland & Zoon, Huizen

Zwembadtechniek: Hellebrekers, Nunspeet

Douches en armaturen: Dornbracht

Mozaiek: Sicis

Natuursteen: Boot Natuursteen,Lisse; Kol Tegels, Haarlem

Verlichting: Modular

Meubels: Roda

Foto’s: Matthijs van Roon