fbpx
Artikel

In 2013 introduceert Axor de nieuwe serie van ontwerper Philippe Starck. Organisch vormgegeven kranen met een baanbrekende doorlaat van 3,5 liter per minuut, en een opmerkelijke bediening.  

Afgelopen maand werd Starck’s nieuwste vrucht voor Axor geïntroduceerd in Berlijn en op de sanitairbeurs Cersaie in Bologna. Brede introductie volgt op de ISH in Frankfurt, volgend jaar maart, waarna de producten in het voorjaar 2013 voor de Nederlandse professionele markt beschikbaar komen. In het oktober nummer van vakblad Installatie en Sanitair de primeur voor de Nederlandse professionele badkamermarkt. Klik hier voor een gratis proefnummer van het magazine.

 

Tijdloos 

Met Axor Starck Organic kiest Starck wederom voor een minimalistisch, tijdloos ontwerp, echter in een organische variant met een zacht lijnenspel. De wastafelmengkraan is op een bijzondere manier te bedienen. De kraan wordt in- en uitgeschakeld aan de onderkant van de uitloop. Het volume wordt ook met deze greep bediend. De temperatuur wordt boven aan de kraan geregeld. Bij de douche- en badarmaturen is het design horizontaal, waarbij de volume en temperatuurbediening ‘gewoon vertrouwd’ links en rechts zitten. De twee grepen van de wastafelmengkraan vallen optisch volledig weg in het kraanhuis.

 

ins0812design 3 Axor_Starck_Organic_inside_viewWaterbesparing

Axor zet met een doorlaat van 3,5 liter/minuut een nieuwe standaard in waterbesparing, waar de internationale standaard nog 7 l/min, en in zuinige gevallen 5 l/min is, zoals bij de eigen EcoSmart-technologie van Hansgrohe. Om niet aan comfort in te boeten, ontwikkelde het straallaboratorium van de Hansgrohe een nieuw soort waterstraal: een douchestraal met 90 minuscule straalopeningen. Het water stroomt volledig in slangen door het kraanhuis waardoor het niet in aanraking komt met de metalen. Ook heeft de fabrikant door een slankere constructie is ongeveer een derde van het messing bespaard ten opzichte van het traditionele productieproces. De collectie beslaat in totaal een veertigtal producten en accessoires. Naast wastafelmengkranen in vier verschillende hoogtes zijn een groot aantal inbouwvarianten voor de wand in bad- en douchetoepassing ontworpen, eveneens voorzien van de thermostaattechnologie.  P1040560.JPG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.