fbpx
Artikel

Combiketel onthoudt gebruikerspatronen

Ketelfabrikant Nefit introduceert HR-ketels die het warm water tappatroon van gebruikers registreert. Ook de lastechniek van de zelf ontwikkelde warmtewisselaar is nieuw.  

De TrendLine combiketels werden geïntroduceerd op de afgelopen VSK, maar zijn vanaf 1 november leverbaar via de groothandel. De TrendLine HRC 25 /CW4 en HRC 30/CW5 zijn de nieuwe HR-combitoestellen van de ketelfabrikant uit Deventer voor het middensegment.

 

FSW-in action-HRLastechniek

Nefit ontwikkelde in eigen huis een nieuwe aluminium warmtewisselaar. Dankzij een lastechniek uit de lucht- en ruimtevaart is het de fabrikant gelukt om met wrijvingstechniek aluminium spanningsvrij aan elkaar te lassen zonder het te smelten. Deze techniek, Friction Stir Welding, verhoogt de warmteoverdracht over het gehele oppervlak. Het levert een relatief lichte blokvormige wisselaar op met gepatenteerde waterkanalen, die snel kan reageren op warmtevraag.

 

Zelflerend 

Nieuw aan de gebruikersinterface is zogeheten intuïtieve software. Dit betekent dat elektronica het tappatroon van de gebruikers registreert, en hiermee de instellingen voor warmwaterbereiding optimaliseert, en bij verminderd gebruik sneller in de energiebesparingsstand gaat. Dergelijke zelflerende techniek wordt steeds vaker toegepast, onder meer bij tapwaterpompen, en bespaart het energieverbruik en verhoogt de comfortbeleving.

 

Nefit TrendLine wisselaarOnderhoud

Voor het onderhoud heeft de ketel een nieuwe Service Indicator. Hiermee kan vervuiling van de wisselaar worden vastgesteld, zonder deze te hoeven openen. De ketel is voorzien van een Multi-Gasblok, zodat geanticipeerd kan worden op andere gassamenstellingen. Ook mogelijk is toepassing in hybride opstelling, zoals met een warmtepomp. Zowel het CW4 als het CW5 toestel wegen 33 kilo, en hebben een afmeting van 70 x 44 x 29 cm.

 

Klik hier voor een video. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.