fbpx
Blog

We worden steeds creatiever in de bedrijfsfilms, en dat juichen we van deze kant van harte toe. Weg met de suffe bedrijfspresentaties, directeuren voor logootjes, gesmijt met clichés en loze beloftes. Originaliteit, puurheid en ongegeneerde trots is het devies. Het liefst met een knipoog, maar wél professioneel.

We noemen het content marketing, en jawel, zelfs ogenschijnlijk traditionele vakbladen en site-uitgevers als de onze houden zich er mee bezig. ‘Het verhaal’ staat centraal, en iedereen mag zelf mediamagnaat spelen. Mooie spullen voor dito prijzen maken we allemaal, maar wat is het verhaal erachter? En met welke middelen gaan we dit verhaal vertellen? Inmiddels zijn er ook al boekenkasten over volgeschreven door deskundige mensen, daar ga ik u niet mee vervelen.

Diefstal

OC Waterloo, onderdeel van Orange Climate, produceert luchtverdeelapparatuur, zoals kasten, kanalen, roosters. De klimaatspecialist heeft een bijzondere manier gekozen om de eigen toegevoegde waarde te tonen. Zoals men zegt: de beste partner worden is niet een kwestie van diefstal van andermans ideeën, maar leunen op de toewijding, visie kennis van de mensen waar je mee werkt.

Allereerst werd het publiek gekieteld met deze teaser. Groot ‘breaking’ nieuws: inbraak bij OC Waterloo in Holten.

Uiteindelijk kwamen de beelden boven water van de inbraak, en hoe deze verijdeld werd. Een film van dik zes minuten, maar zeker de moeite waard. Kijk maar:

Een gaaf script, geproduceerd met eigen mensen, in het eigen gebouw, in samenwerking met klanten, en met veel toeters en bellen. Een ander mooi voorbeeld van een bijzondere bedrijfsfilm, vorig jaar geproduceerd door groothandelaar Rensa vindt u hier. Ook fraai genoeg voor een blog, dacht ik zo.

‘Mag wat kosten’ hoor ik u zeggen. Klopt, maar geen half werk. Zo werkt dat met kwaliteitsdenken. Durven. Doen.

Daar hebben ze in de Achterhoek een mooie oneliner voor: ‘Vaak bu-j te bange.’

Over Eddy Buiting

Eddy Buiting (1977) is hoofdredacteur van deze site en vakblad Installatie, producten van Eisma Bouwmedia. Studeerde Journalistiek en Voorlichting in Tilburg, was o.a. dagbladjournalist, en inmiddels al 20 jaar tot over de oren in de uitvoerende bouw- en installatiepers. Schrijver van huis uit, maar inmiddels multimediaal. Observeert, constateert, vraagt, ervaart en schrijft. Drievoudig vader, sportfanaat en bourgondiër. Niet vies van een kwinkslag.

Bekijk alle berichten van Eddy Buiting

2 reacties op “Bedrijfsinbraak vastgelegd

  1. Eddy Buiting schreef:

    Collega kwam met dit filmpje van een aannemer, die ook een heel mooie invulling gegeven heeft aan een klassiek bedrijfsfilmpje. Inclusief drone. Bouwbedrijf Mensink. https://www.youtube.com/watch?v=jSvQ2tNAFuA

  2. wat een intressant filmpje!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.