fbpx
Blog
En het regent zonnestralen…

Als installateurs komen we in het bouwproces zowel fysiek als in de beleving als laatste aan bod.

 

Bij menig bouwproject zit het venijn voor ons in de staart. Zo ook ondergaan we een periode van crisis. Installatiebedrijven voelen het later en wanneer voor andere de eerste zonnestralen doorbreken komt voor ons de regen nog met bakken uit de lucht. Vaak tegen beter weten in hopend dat de bui deze keer over zal waaien, worden we zeiknat wakkergeschut en breekt een dag aan die anders zal zijn dan gisteren. Geen werk meer, gevestigde namen verdwijnen als sneeuw voor de zon, verdampen in een groter geheel of gaan verder als schim.

 

Het broeit

Voor ons techneuten ligt schreeuwen en vooroplopen niet zo in onze aard. Liever ondergaan we ons lot in stilte. De tijd van stilte is echter voorbij. Ondergronds broeit het;  partijen vinden elkaar, delen elkaars visie en schudden de verleden-tijd van zich af. Samen sterker met de kop in de wind.

 

Wondermiddel

Lean, BIM, 3D, ketenintegratie, etc, etc, zijn niet de wondermiddelen waarop we hopen. Zij vormen als ‘tooltjes’  slechts een zeer dun schilletje van een zeepbel die, als we er niet voorzichtig mee om gaan, uiteen zal spatten. De werkelijke verandering ontstaat wanneer wij elkaar inspireren en samen  voorzichtig door onze lucht deze bel inhoud geven, laten groeien en zien schitteren in zon.

 

Over Marc van Delft

Marc van Delft (1966) is directeur van totaalinstallateur en technisch dienstverlener Van Delft Groep in Nieuwkuijk. Marc van Delft blogt over mensen, gebeurtenissen en observaties die hem inspireren, prikkelen, of van invloed zijn op het bedrijf.

Bekijk alle berichten van Marc van Delft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.