
Waarom heeft deze site in de banner ‘installatiefouten’ staan en worden wij opgeroepen om foto’s te posten van alles wat er niet klopt in het veld?
Ik vermoed dat de afbeeldingen geen eigen fouten zijn maar die van anderen. Bijvoorbeeld een collega, concurrent of een leek. Kortom: iedereen behalve jezelf. De hele (installatie)wereld bestaat uit knoeiers behalve degene die de afbeelding post. Dit beeld zou kunnen ontstaan bij de argeloze bezoeker van deze site. Bijzonder is ook te constateren dat de naam van de inzender er nooit bijstaat. De eerlijkheid gebied mij om te zeggen dat ik van al die afbeeldingen geen positieve energie krijg. Sterker ik word er een beetje moedeloos van. Maar wil ik er ook niet mijn ogen voor sluiten.
Oplossend vermogen
Vaak zijn het afbeeldingen van gevaarlijke situaties en dan vraag ik me altijd af blijft de situatie zo of wordt deze aangepakt? Het maakt ons ook bewust van het feit dat we professioneel met ons installatie vak om moeten gaan en dat anderen ons ook als zodanig moeten zien. Dan moeten wij ons echter professioneel gaan gedragen. Dit doe je niet door enkel je fouten te etaleren maar door daarnaast ook je oplossend vermogen te laten zien.
Als werkgever ben ik blij dat medewerkers fouten signaleren. Ik word echter pas echt gelukkig als ze deze daarna ook, alleen of samen met collega’s, oplossen. Onze klanten denken hierover ook exact hetzelfde.
Van fouten kun je enkel leren als je ook weet hoe je ze niet meer moet maken. Ik stel voor om de banner aan te passen in ‘oplossing van installatiefouten’. Er mogen enkel nog foto’s worden gepost van een installatiefout zoals deze was en een foto van hoe deze is opgelost met naam en toenaam van de vakman of vakvrouw die vol trots dit heeft gefikst.
Meerwaarde
Fouten signaleren kunnen er vele maar met installatiefouten oplossen bewijzen wij onze klanten pas echt onze meerwaarde en leren wij van elkaar. Laten we ons platform gebruiken voor al die mannen en vrouwen die dag in dag uit professioneel bezig zijn met hun passie installatietechniek of dit vak willen leren. Want zonder (installatie)techniek stopt Nederland met draaien.
… Dit is stof tot nadenken met een grote kern van waarheid… Fouten maken mag, zolang je de fout ook inziet en oplost. Hebben we eigenlijk al op de basisschool geleerd: fouten maken mag; van proberen kun je leren. En waar gewerkt wordt, worden er fouten gemaakt, en zo heb je dan mensen die veel fouten maken, mensen die weinig fouten maken en mensen die geen fouten maken. Denk daar maar eens over na lezers :-)..
Beste Noël,
Bedankt voor je reactie. Ik ben het helemaal met je eens. Vakmannen en vakvrouwen die professioneel met hun vak bezig zijn leren continue van elkaar en met elkaar. Laten we hierop trots zijn en dit ook uitstralen.
Hoi Marc.
En als je vaak ziet hoeveel info-avonden/middagen er zijn. O.a. bij leveranciers en hoe weinig belangstelling hier vaak voor is. Op de VSK precies hetzelfde. Als ik daar dan loop, denk ik altijd van: gaat het nou om de info die je kunt krijgen/vergaren of is het de meesten nou te doen voor het kopje koffie en de gratis pen, duimstok, sleutelhanger…. Heb me opgegeven voor een installateursmiddag van Sterkin. Minimaal 20 en maximaal 40 deelnemers. Dan ben ik nooit zo bang voor dat maximale aantal deelnemers of dat gehaald wordt, maar wel altijd voor het minimale…. Echt zonde…
Beste Noël,
We kunnen (moeten) ons als branche blijven ontwikkelen. Het blijvend opdoen van kennis is hierbij een voorwaarde. Leveranciers bieden hier in toenemende mate de mogelijkheid. Fijn dat al 20 collega-vakgenoten dit inzien. Wanneer we dit goede voorbeeld blijven geven dan wordt deze groep alleen maar groter. wanneer we dit goede voorbeeld blijven geven. professionele leveranciers delen geen pennen, sleutelhangers e.d. Uit op de VSK maar delen hun kennis.