fbpx
Blog

Conference-kwal

Het kan dan misschien hip, praktisch en in sommige gevallen niet te voorkomen zijn, maar er gaat niets boven het fysieke overleg, en face-to-face contact. Daar ben ik misschien heel ouderwets in. Omdat dat áltijd meer oplevert dan waar je aanvankelijk voor kwam. Het is leuker, gezelliger en zorgt ervoor dat je in keukens kunt kijken. Maar je moet er tijd voor maken, en in durven te investeren.

Net als veel werkoverleggen, evolueert ook het klassieke journalistieke interview naar een fenomeen dat steeds vaker niet face-to-face wordt afgenomen. Skype, Facetime, conference calls. Het zij zo, en het heeft ook wel wat gemakken. Inmiddels zijn er zelfs bouwvergaderingen die zo plaatsvinden.  Misschien goed voor de CO2-footprint, maar niet voor de eindkwaliteit van het contact, althans dat is mijn persoonlijke ervaring. Mijn laatste interview met meerdere personen via een data-lijn voor ons onvolprezen vakblad, ging ongeveer zoals in dit filmpje. En achteraf konden we er ook om lachen.

Over Eddy Buiting

Eddy Buiting (1977) is hoofdredacteur van deze site, Installatie en Sanitair en Bouwproducten.nl, allen producten van Eisma Bouwmedia. Studeerde Journalistiek en Voorlichting in Tilburg, was o.a. dagbladjournalist, en inmiddels al 14 jaar tot over de oren in de uitvoerende bouwvakbladen. Observeert, constateert, vraagt, ervaart en schrijft. In vrije tijd zowel sportfanaat als bourgondiër en niet vies van een kwinkslag.

Bekijk alle berichten van Eddy Buiting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.