Ga naar hoofdinhoud

Het Breed: energiezuinige renovatie 1176 woningen

Een stricte planning: in 2016 moet het project klaar zijn.

3 reacties op “Het Breed: energiezuinige renovatie 1176 woningen

 • Lilly Koopmans

  Hahaha, mag ik even lachen, zuinig? minder geld aan verwarming? 65 graden doorvoer? Goed geisoleerd?
  Wij moeten voor het eerst in de 40 jaar dat we hier wonen bij betalen voor de verwarming en warme water. Loopt bij veel bewoners op tot wel 1500 euro. Stoken wij dan zoveel? Nee, niet anders dan in al die jaren daarvoor. Dan die 65 graden doorvoer. Was het maar waar dan hadden we het tenminste nog warm gehad afgelopen winter. Nee, wij zijn afhankelijk van de weersensor en de hoogste doorvoer is 53 graden geweest afgelopen winter. Kou en wind langs de grond maakte het zeer onaangenaam. Die 65 gr. wordt alleen doorgevoerd bij een buiten temp. van min 10. Ook de ventilatie is geen succes, ik maar vele bewoners met mij zijn sinds 2013 ziek en onderweg. GGD is zelfs bij bewoners geweest. De knop op de cv’s doen geen dienst want op 1, 2, 3 en 4 doet de cv nagenoeg niets. Ook veel verschillen bij div. woningen. In de ene kamer wordt het te heet en bij andere bewoners in dezelfde kamer komt de temp. niet voven de 17 gr. Dan isolatie. In de benedenwongen is het nog kouder vanweg het zeer slecht uitgevoerde isoleren van de kruipruimte, dat is slechts voor de helft geisoleerd. De renovatie is voor vele bewoners een debacle geworden. Er zijn ook bv zeer veel bewoners die niet meer stoken op de gebruikelijke manier maar d.m.v. kacheltjes om zodoende te besparen. Of maar in 1 kamer stoken zoals vroeger in de jaren 50/60 en de rest afgesloten. Of met dekens en warme kleding aan. Sorry, maar er wordt teveel gedaan alsof het allemaal zo geweldig is en m.i. is dat niet zo. Natuurlijk hou je in een grote wijk als de onze mensen die tevreden zijn maar de bewoners die ik spreek zijn dat verre van. Na 37 jaar hier tot volle tevredenheid te hebben gewoond is ons woongenot verdwenen na de renovatie van het Plan van Gool.

 • Sjaak

  Het inregelen van deze installaties met de verschillende opweksystemen ( HR-ketels, WP’s en zon collectoren) is een tijdrovende noodzaak. Anders wordt de installatie nooit energie zuinig en kosten besparend. Zijn de radiatoren ingeregeld, de strangen?
  wie beheerd het GBS? het GBS beheren kost minimaal twee jaar om de installatie in te regelen.
  het in elkaar zetten van de installatie is slechts het begin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

De voordelen van Mezutec waterontharders

Installatie van een overkapping met zonnepanelen als dak

Drama in kruipruimte: installatie-stagiaire (16) verongelukt

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan

Grotere rol ventilatie in duurzame woning

Pvt-paneel krijgt teracotta variant