fbpx
Installatiefouten

Nieuw, maar toch niet goed

Naar aanleiding van het bericht over het aantal CO-gevallen in februari, kreeg de redactie deze foto binnen. De rookgasafvoer op deze foto is net vernieuwd, maar helaas niet helemaal zoals het hoort. In de bocht (bij de pijl) is de RGA geschroefd. Verder zitten de beugels niet correct op de mof maar zijn ze willekeurig ergens geplaatst.

Niet te zien op de foto, maar wel geconstateerd, is dat boven het broekstuk de rookgasafvoer met flex is doorgetrokken door het shuntkanaal. De luchttoevoer van dit gesloten toestel wordt daardoor toch deels uit de omgeving gehaald. Daarnaast is de flex niet ondersteund.

De installateur die bovenstaande heeft gerealiseerd, is benaderd om de problemen onder garantie te verhelpen. De inzender heeft de bewoners erop gewezen dat de ketel tot die tijd niet gebruikt mag worden.

 

2 reacties op “Nieuw, maar toch niet goed

  1. willem schreef:

    Weer een mooi voorbeeld voor mijn zwartboek wat binnenkort op de markt verschijnt.

  2. Hendrik schreef:

    wat een bochtenwerk! persoonlijk vind ik dit niet fraai. Misschien dat de bewoner dit zo willen. Kies er dan voor om de diagonaal voorbij de leidingskoker met rechte buis te werken. Zo is het afschot naar de ketel ook beter gegarandeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.