fbpx
Nieuws

1.000 levensloopbestendige woningen

1.000 levensloopbestendige woningen

Drie gemeenten, drie zorgorganisaties en zes installatiebedrijven in Noord-Holland Noord gaan samenwerken om minimaal 1.000 woningen levensloopbestendig te maken.

 

De samenwerking, met de naam Vitaal Thuis, moet ervoor zorgen dat ten minste 1.000 woningen in Noord-Holland Noord voorzien worden van betaalbare technische zorgoplossingen. De partijen gaan consumenten concreet ondersteunen bij het langer zelfstandig thuis wonen.

 

Oplossingen voor ouderen

Wethouder Michiel Pijl van de gemeente Hoorn: “Inwoners helpen bij het zelfstandig wonen en leven is een prioriteit voor ons, en daarom doen we actief mee met het Vitaal Thuis project. We worden in Nederland met elkaar steeds ouder en we blijven langer thuis wonen. We moeten daarom op zoek naar oplossingen om ouderen comfortabel en veilig thuis te kunnen laten wonen.” Eerder al startte de gemeente Hoorn met het domotica-project `Op afstand dichtbij’. “Tientallen ouderen uit de wijk Risdam doen hier actief aan mee. In overleg met de deelnemers richten we hun huizen in met huisautomatisering om te ervaren hoe deze nieuwste middelen kunnen bijdragen aan het langer zelfstandig thuis wonen.”

 

Deelnemers

Deelnemers zijn zorgorganisaties Evean, Omring en Wilgaerden, installatiebedrijven Instacom, Oudes en Laseur, TIB Beemster, Schouten Techniek, Klaver-Giant Groep en EP Beerepoot en gemeenten Hoorn, Bergen en Zaanstad. Initiatiefnemers zijn Actiz (organisatie van zorgondernemers), VitaValley (zorginnovatienetwerk) en de Stichting KIEN (Knooppunt Innovatie Elektrotechniek Nederland). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.