fbpx
Nieuws

PassiefBouwen Award voor Molenplein

PassiefBouwen Award voor Molenplein

Het nieuwbouwproject Molenplein in Middelharnis heeft vorige week de PassiefBouwen Award 2014 gewonnen in de categorie woningen nieuwbouw. De award werd uitgereikt op de Bouwbeurs.

 

‘Inspirerend’

Bij project Molenplein is een zestal zeer energiezuinige en comfortabele huurwoningen gerealiseerd, die volgens het PassiefBouwen-principe zijn ontworpen en gebouwd. Volgens de jury is “het project Middelharnis met zes woningen met die ambitie van een omvang waarvan voorbeeldwerking is te verwachten. Daarnaast is ook de vormgeving inspirerend.”

 

Mooi gevelbeeld

De woningen hebben een zeer hoogwaardige thermische en luchtdichte schil en er is vraaggestuurde ventilatie met warmteterugwinning gerealiseerd. Ook is vloerverwarming en -koeling en een hybride luchtwarmtepomp toegepast. Initiatiefnemer Woongoed GO is zeer tevreden met het eindresultaat en het mooie gevelbeeld van de woningen. “Passief bouwen wordt vaak geassocieerd met rechttoe rechtaan, maar dankzij een zekere speelsheid in de gevels is daar bij het Molenplein geen sprake van.”

 

Overige gebouwen

In de categorie overige gebouwen won een nieuwbouw woonzorgcomplex met 22 zorgappartementen in Vroomshoop. Hier werden uiterst energiezuinige appartementen gerealiseerd, met op de gangen zomernachtventilatie, zodat het zomers koel blijft. 

 

PassiefBouwen Award 

De PassiefBouwen Award is een jaarprijs die wordt toegekend aan een afgebouwd passief project uit het voorafgaande jaar en daarvoor het certificaat Gebouwd Volgens van het keurmerk PassiefBouwen Keur heeft ontvangen. De jury van de PassiefBouwen Award bestaat uit een delegatie van het bestuur van de Stichting Passief Bouwen en een delegatie vanuit de Adviesraad PassiefBouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.