fbpx
Nieuws

15.000 zonnepanelen op één dak

Het distributiecentrum van Rhenus Contract Logistics in Eindhoven levert jaarlijks ruim 4.000.000 kWh op met 15.318 zonnepanelen. Volgens het bedrijf is dit op het gebied van opwekvermogen het grootste project van Nederland.

Bij de bouw van haar distributiecentra streeft Rhenus Contract Logistics naar de meest duurzame faciliteiten, met BREEAM-NL Outstanding als uitgangspunt. De logistiek dienstverlener kijkt hierbij niet alleen naar het opwekken van energie, maar ook naar de materiaalkeuze en ecologische voorwaarden. Naast de daglichttoetreding voorziet ze alle panden van led-verlichting. Verder stelt een informatie- en communicatieplatform Rhenus in staat om sneller te reageren op zaken als energie en onderhoud.

KiesZon

Het distributiecentrum van Rhenus van 54.000 m2 is begin 2017 geopend. KiesZon heeft dit zonnestroomproject in Eindhoven gerealiseerd, volgens het eigen 4-pijlersmodel: ontwikkelen, financieren, realiseren en exploiteren. Stichting Duurzaam Moed heeft dit project geïnitieerd, mede dankzij de ontvangen SDE+subsidie.

De distributiecentra van Rhenus zijn onder meer ISO 14001 gecertificeerd. Deze standaard slaat op eisen voor een milieumanagementsysteem om een passend milieubeleid te ontwikkelen en de uitvoering ervan te borgen.

2 reacties op “15.000 zonnepanelen op één dak

 1. Paul Cohn schreef:

  het grootste tot dan toe dan…

  Megaproject zonnepanelen bij Tata Steel in IJmuiden

  18-11-2015
  Tata Steel in IJmuiden en Pure Energie, het groene energiemerk van Raedthuys, gaan het grootste dakgebonden zonnepanelenproject van Nederland realiseren. Het is zelfs een van de grootste projecten in zijn soort ter wereld. De komende twee jaar gaat Pure Energie een dakoppervlak van Tata Steel van in totaal 25 hectare voorzien van 80.000 zonnepanelen, met een totale capaciteit van 22 MW. De hoeveelheid energie die jaarlijks duurzaam wordt opgewekt met de zonnepanelen staat gelijk aan het elektriciteitsverbruik van zo’n 7.000 huishoudens.
  http://www.raedthuys.nl/home/nieuws/nieuwsbericht/170/megaproject-zonnepanelen-bij-tata-steel-in-ijmuiden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.