fbpx
Nieuws

6 gasloze woningen extra in Zeeland

Zeeland is zes gasloze woningen rijker. In het plaatsje Wemeldinge zijn door woningcorporatie RWS de eerste zes nul-op-de-meter woningen gerealiseerd. De bestaande woningen zijn geheel getransformeerd naar NoM-woningen. “Het lijken wel nieuwbouwwoningen”, aldus de bewoners.

Het project is gerealiseerd in nauwe samenwerking met Masaki, bouwbedrijf Fraanje en installatiebedrijf van de Velde. Inventum leverde de installatie voor warmwater, verwarming en ventilatie. De zonnepanelen op het dak zorgen voor de dekking van het eigen elektraverbruik en de gebouwgebonden installatie. Ook de schil van de woning is compleet vernieuwd.

Robuuste installaties

Renovatie binnen de financiële kaders, dat was de uitdaging. De Ecolution ventilatiewarmtepomp in WTW-D-uitvoering bleek uitstekend toepasbaar, in combinatie met de Inventum EDR 80 liter boiler voor het warme water. Alle warmte wordt teruggewonnen uit vervuilde en af te voeren ventilatie retourlucht. Frisse buitenlucht wordt voorverwarmd ingeblazen.

Met de teruggewonnen warmte voorziet de Ecolution ventilatiewarmtepomp de radiatoren in de woonkamer en keuken van nieuwe energiezuinige warmte. Slaapvertrekken worden indien wenselijk verwarmd door slimme elektrische radiatoren.

Zo goed als nieuw

Volgens de bewoners een uitstekend resultaat. “Alsof ik in een nieuwbouwhuis woon. Een robuuste, gemakkelijk te bedienen installatie met optimale behaaglijkheid. Aangenaam warm, geen vochtige ramen meer en de badkamer is binnen een handomdraai droog.”

2 reacties op “6 gasloze woningen extra in Zeeland

  1. Richard schreef:

    slimme elektrische radiatoren….. i rest my case… sterkte voor de bewoners, en de energienota de komende jaren!

    • Willem-Jan Veldkamp schreef:

      Die paar keer per jaar dat je slaapkamer verwarmt. Zie het probleem niet als zonnepanelen (batterij?) gebouwgebonden elektraverbruik dekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.