fbpx
Nieuws

6 maanden extra voor lage btw

6 maanden extra voor lage btw

De lage btw op het arbeidsdeel van verbouwingen wordt verlengd tot 1 juli 2015.

 

 

Normaal gesproken zou het lage btw-tarief (6%) op 1 januari 2015 weer teruggaan naar 21%. Dit is het resultaat van het begrotingsoverleg tussen de regeringspartijen en de oppositie, melden bronnen in Den Haag. De maatregel zal tijdens de troonrede op Prinsjesdag op 16 september officieel bekend gemaakt worden.

Ook het arbeidsdeel van de kosten van plaatsing en onderhoud aan cv-ketels valt onder het lage btw-tarief.

  

Onderhandelaars spraken in februari 2013 al af het btw-tarief op het arbeidsdeel van verbouwingen en renovaties te verlagen van 21 naar 6 procent. Dit om de noodlijdende bouw te ondersteunen. In eerste instantie voor de periode van een jaar, daarna verlengd tot januari 2015. Nu hebben de onderhandelaars de periode dus opnieuw verlengd, en wel tot 1 juli 2015, aldus de berichten uit Den Haag.

 

Reactie Uneto-VNI

Uneto-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche, is blij met de aangekondigde verlenging van de lage btw voor onderhouds-  en renovatiewerkzaamheden tot 1 juli volgend jaar. De installateurskoepel verwacht dat de verlenging bijdraagt aan verder herstel in de installatiebranche. Dit voorjaar werd onderzocht dat het lage btw-tarief zorgt voor banenbehoud in de bouw en extra werk genereerd. De maatregel zal volgens de branchevereniging veel woningbezitters en woningcorporaties over de streep trekken om energiebesparende maatregelen te nemen.

 

 

2 reacties op “6 maanden extra voor lage btw

  1. fritsrademakers schreef:

    even de foto goed bekijken bij dit verhaal
    welke prutser heeft deze ketel geïnstalleerd????

  2. Redactie schreef:

    Scherp gezien. Per abuis is een foto uit de rubriek Installatiefouten bij dit artikel geplaatst. We hebben er nu een meer passende foto bij gezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.