fbpx
Nieuws
Installatieleerlingen ontvangen werkkleding

200 studenten van het Deltion College in Zwolle hebben werkkleding en schoenen gekregen van de Stichting Vrienden van Elektro- en Installatietechniek en Stichting Werktuigbouw

 

De Stichting Vrienden van Elektro- en Installatietechniek Zwolle e.o. en Stichting Vrienden van de Werktuigbouw stellen materialen beschikbaar aan de jongeren van het Deltion College, met als doel de instroom van jongeren binnen de technische bedrijven te stimuleren.

 

Want om nu en in de toekomst verzekerd te zijn van voldoende vakbekwaam personeel, moeten nog altijd meer jongeren kiezen voor een technische opleiding. Erik Nijhof, directeur InstallatieWerk Oost & Flevoland en tevens bestuurslid Stichting Vrienden van Elektro- en Installatietechniek Zwolle e.o. heeft afgelopen vrijdag de werkkleding en schoenen overhandigd. Beide stichtingen zijn van mening dat ondanks de huidige economische problemen in de toekomst voldoende plek voor technische en gemotiveerde jongeren binnen de bedrijven is.

 

Regelingen

foto werkkleding 2De bekostiging van werkkleding, schoenen en examengelden VCA (Veiligheid, gezondheid, milieu Checklist Aannemers) wordt beschikbaar gesteld vanuit de ‘InstalPush’ en ‘MetalPush’ regeling. Deze regelingen zijn in het leven geroepen om de kwaliteit van stageprocessen in het mbo te waar-borgen. Bedrijven die deelnemen aan deze regelingen sluiten een samenwerkingsovereenkomst met Deltion, waarin onder meer afspraken worden gemaakt over de invulling van de stage, de begeleiding van de student en de stagebeloning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.