fbpx
Nieuws

Rondje van Honeywell krijgt een app

Rondje van Honeywell krijgt een app

Thermostatenfabrikant Honeywell heeft het Round-portfolio opgefrist. Het klassieke ‘rondje’ krijgt een draadloze variant met internetverbinding, die op afstand te bedienen is. De klassieke kamerthermostaat is zo online te upgraden naar volwaardige klokthermostaat met alle bijbehorende bedieningsmogelijkheden.

 

 

De ronde kamerthermostaat, waarvan de gouden variant in 1956 zijn intrede deed in Nederland, is vanaf deze maand voorzien van een aantal vernieuwingen, waarbij de fabrikant vooral mikt op de vervangingsmarkt, zo meldt vakblad Installatie en Sanitair in haar septembernummer. De belangrijkste voor de gebruiker is dat de display is vergroot. Het nieuwe portfolio heeft volgende week zijn beursintroductie op de Installatie Vakbeurs in Hardenberg.

 

Zone en comfortstand

Nieuw in de modulerende variant is onder meer de optimaal-comfort functie via het installateursmenu. Hierbij wordt kan een hogere watertemperatuur door de leidingen worden gestuurd, waardoor de gebruiker meer stralingswarmte beleeft dan in de standaard energiezuinige, modulerende stand. Een optie die vooral voor senioren interessant moet zijn. Daarnaast heeft de Round een versie die via OpenTherm-protocol met hiervoor geschikte warmtepompen kan communiceren en dus kan worden ingezet voor verwarmen en koelen. Ook herbergt de vernieuwde thermostaat regeltechniek die het aansturen van stads- en blokverwarming faciliteert, en is de Round in te zetten voor decentrale regeling voor zoneverwarming. Het nieuwe rondje kent een aan/uit-variant en een modulerende variant, beide in bedraadde en draadloze versie, een draadloze versie voor combinatie met vloerverwarmingsregelaar, en een modulerende heat/cool-variant voor onder meer toepassing met warmtepompen. De montageplaat is hetzelfde gebleven. Dit betekent dat oude ‘rondjes’ eenvoudig te vervangen zijn door nieuwe, al dan niet draadloze of internetverbonden, varianten. Voor de juiste keuze in het portfolio heeft Honeywell voor installateurs een aansluittabel

 

Nieuw: bediening met app

Volgende maand (oktober) krijgt de thermostaat twee ‘Connected’-varianten, met een internet-gateway. Vanaf dan kunnen gebruikers van de Honeywell-thermostaat via de reeds bestaande app van de fabrikant hun kamerthermostaat via de smartphone en tablet inrichten als klokthermostaat, en op afstand bedienen. In tegenstelling tot sommige ketelfabrikanten, kiest het ketelmerk-onafhankelijke Honeywell enkel voor een consumentendeel van het beheer op afstand. Dit betekent dus dat de installateur vooralsnog niet op afstand de staat van de verwarmingsinstallatie kan inzien. “Dit omdat Honeywell op internationaal niveau op dit moment de privacy van de gebruiker zwaarder laat wegen”, zegt Bob Heil, salesverantwoordelijk bij de thermostatengigant.

 

Vakblad

In het septembernummer van vakblad Installatie en Sanitair leest u meer over de introductie van het nieuwe Round-thermostaten portfolio.

Klik hier voor een gratis proefnummer of een voordelig (proef)abonnement

 

1 reactie op “Rondje van Honeywell krijgt een app

  1. […] Lyric T6 is de nieuwe slimme thermostaat die gepositioneerd wordt naast de connected variant van de Round-klassieker, en het Evohome-systeem. De Lyric T6, vanaf 1 oktober verkrijgbaar, komt in een bedrade en […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.