fbpx
Nieuws

6 miljoen voor vergroening sportclubs

Sportclubs kunnen vanaf 2 januari 2018, om 09.00 uur subsidie aanvragen voor investeringen in energiebesparing of duurzame energie. Het beschikbare subsidiebudget voor 2018 is 6 miljoen euro. Dat staat in de Regeling openstelling EZK-subsidies 2018.

Sportclubs kunnen voor investeringen van meer dan 3.000 euro in energiebesparing of duurzame energie subsidie aanvragen. Als de stichting of vereniging eerst een energieadvies laat opstellen, dan kan de subsidie met 500 euro worden verhoogd. Ook is het mogelijk voor verenigingen om bij de Stichting Waarborgfonds Sport een borgstelling te krijgen voor een lening waarmee zij de investeringen doen.

Wat is het doel?

Doel van de regeling is om energiebesparende maatregelen en duurzame energie te stimuleren bij sportaccommodaties. Voor sportverenigingen is de energierekening zo’n 10-20 procent van de begroting. Hier zij vaak winst op behalen. De aanvragers kunnen subsidie aanvragen maatregelen zoals: led-verlichting, isolatie, zonnepanelen, zonneboilers.

Maatregelenlijst

Maatregelen die in aanmerking komen voor subsidie staan op de maatregellijst. Deze bevat een opsomming van maatregelen op het gebied van: verlichting, verwarming en ventilatie, water, bouwkundige maatregelen en duurzame energie.

RVO.nl voert de subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties uit. Hoewel het subsidiebudget afkomstig is van het ministerie van VWS, valt de subsidieregeling onder de Kaderwet EZK-subsidies. De subsidieregeling loopt van 2016 t/m 2020. Jaarlijks wordt er een budget beschikbaar gesteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.