fbpx
Nieuws

A++++ voor nieuwbouw ebm-papst

A++++ voor nieuwbouw ebm-papst

Milieuvriendelijke en isolerende bouwmaterialen, een open bron geo-energie-systeem, 120 zonnepanelen en dakisolatie hebben ervoor gezorgd dat het nieuwe hoofdkantoor van ebm-papst Benelux het hoogst haalbare energielabel A++++ heeft gekregen.

 

GreenTech

Het nieuwe kantoor van de leverancier van ventilatoren, motoren en regelapparatuur staat in Beek en Donk. Het bedrijf hanteert een GreenTech bedrijfsfilosofie: elk nieuw product dat ebm-papst ontwikkelt, moet zijn voorganger economisch en ecologisch overtreffen. Daar sluit het nieuwe bedrijfspand mooi bij aan. “Door dit energielabel A++++, zeggen we niet alleen ‘GreenTech’, maar zijn en werken wij ook daadwerkelijk GreenTech”, aldus de directeur van ebm-papst Benelux Ad van Nistelrooij.

 

Open bron geo-energie-systeem

Om het A-label te halen, werden onder andere milieuvriendelijke en isolerende bouwmaterialen en HR+++ glas toegepast en een open bron geo-energie-systeem met traploos toerengeregelde bronpompen en hoog rendement TSA (warmtewisselaar) in combinatie met een warmtepomp met zeer hoge COP. Als backup is er een 90 kW HR ketel. Verder zijn er 120 pv-panelen geplaatst, goed voor 26.000 kWh per jaar. Alle verlichting is LED, deels uitgerust met aanwezigheidsdetectie. In het magazijn dimt de verlichting automatisch als er voldoende licht van buiten is. 

 

ebm-papstBenelux_avondVraaggestuurde ventilatie

Het pand is verder voorzien van vloerverwarming en -koeling. Alle ventilatie- en luchtbehandeling is per individuele ruimte vraaggestuurd. In het systeem is sprake van lage luchtsnelheden door toepassing van extra geïsoleerde grote doorsnede luchtkanalen in combinatie met Air Socks. Door de lage druk is er dus weinig vermogen nodig om de lucht te verplaatsen. Alle luchtbehandelingsapparaten zijn voorzien van energiezuinige traploos regelbare EC-ventilatoren van ebm-papst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.