fbpx
Nieuws

Aan de slag met hybride warmtepomp

Nederland gaat aan de hybride warmtepomp, maar dat moet wél goed gebeuren. De belangstelling voor de combinatie van cv-ketel en lucht/water-warmtepomp is groot. Daarom is het goed stil te staan bij de praktische zaken rondom deze installatie: de technische voorwaarden, de instellingen en de inregeling. Installatie.nl organiseert samen met marktleider Remeha en groothandel Rensa een webinar.

Het webinar is bedoeld voor medewerkers van installatiebedrijven die te maken krijgen met advies, installatie en onderhoud van hybride warmtepompen. Op dinsdag 21 juni van 12:30 tot 13:30u kunnen installateurs alle vragen over deze techniek live stellen aan vakspecialisten.

Meld je daarvoor aan via deze link.

Er is veel vraag naar hybride warmtepompen. Het komende jaar zal een recordaantal hybrides geïnstalleerd worden bij huishoudens die willen verduurzamen en het gasverbruik terug willen dringen. De fysieke trainingen voor het werken met de hybrides zitten voorlopig ook vol, vandaar dat deze online variant een mogelijk alternatief is.

Technische informatie

Technisch specialisten Steven Kok (Rensa Techniek) en Dick van Dijk (Remeha) nemen de kijkers mee in de kansen en uitdagingen. Wat zijn de aandachtpunten in advies, verkoop maar bovenal bij de installatie van deze techniek. Wat zijn de do’s and don’ts, wat zijn de belangrijkste tips om ervoor te zorgen dat de beloofde besparing op het gebied van aardgas ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt. In het webinar komen met name praktische zaken als inbedrijfstelling, de juiste technische voorwaarden en de inregeling ter sprake. Ook worden handige tools gedeeld, waarmee installatiebedrijven kunnen worden ondersteund in selectie van de juiste techniek.

Hybride hype: de techniek breekt door
In het VSK Nieuwscafé op de VSK in Utrecht veel aandacht voor hybrides. Op dinsdag 17 mei om 13.00 u gaat Henk Sijbring, voorzitter van de Nederlandse Verwarmingsindustrie de trend duiden: hoe gaat het hybride landschap er de komende jaren uitzien? Daarnaast vertellen Rick Bruins en Pieter Reijnders namens Remeha woensdag 18 mei om 13.00 u hoe het in praktijk gaat met alle uitdagingen die deze techniek heeft. Kom kijken in Hal 10, stand 040, of volg hier de livestream.

7 reacties op “Aan de slag met hybride warmtepomp

 1. Bas Loeff schreef:

  In november 2021 een Remeha hybride ace besteld bij een installatiebedrijf. Tot op heden, mei 2022 nog steeds niet kunnen leveren vanwege problemen bij Remeha. Waar dat record aantal vandaan moet komen is voor mij een raadsel. Laat dat maar eens uitleggen door beide heren van Remeha.

 2. Jimbeer schreef:

  Beste M……….., Sinds het bekend werd dat de gasprijzen binnen een paar jaar drastisch de pan uit zouden reizen, hebben wij op 17 maart 2022 een inbouw-inductiekookplaat geïnstalleerd. Als klap op de vuurpijl hebben wij daarna op 26 April 2022 een Boiler laten installeren voor €1100,- die 2 standen heeft half en vol vermogen dus op halve kracht en maximaal 70°C zijn wij zeer tevreden met onze Energie rekening van voorlopig €48,– per maand, daarbij hebben we sinds dec 2019 zonnepanelen 10 stuks, de verwachting is dat we langzaam mettertijd de energie rekening nog lager zal worden mits we niet onnodig her en der in ons huis verlichting aan laten, verder hebben we ook al 2 elektrische radiatoren van ~700Watt, een in de badkamer om de handdoeken droog te houden, en een in de open Keuken om ook de handdoek Keukendoek beetje te drogen.
  Verder komen er nog 2 of 3 radiatoren bij zullen komen van ongeveer ~1100Watt

  • T.M. Brandts schreef:

   Waarom heeft u niet gekozen voor een warmtepompboiler? Die gebruikt maar een derde van de stroom van een conventionele boiler.

 3. Fred schreef:

  Radiators is niet slim
  Hier voor INFRAROOD PANELEN.

 4. Luc schreef:

  Zullen we nou eens ophouden met de mensen constant op kosten te jagen met allerlei verplichtingen?? Het ene plan is nog niet mislukt of het volgende wordt al weer door de strot gedrukt. Laten we dan eerst eens zorgen dat we ook hiermee 1 europa worden in plaats van altijd maar voorop te lopen!! Allemaal of allemaal niet!!

 5. Wenters schreef:

  Reactie op wat Luc schreef, het op kosten jagen van de mensen dmv allerlei verplichtingen. Absurd. En niet alleen 1 Europa maar around the global anders gaan dit soort plannen en acties niet werken.

 6. stefan schreef:

  Eind November 2021 Remeha Elga Ace besteld, nu eind Mei 2022 nog steeds geen enkele reactie gekregen wanneer ik de hybride warmtepomp tegemoet kan zien. Wel op heel internet verhalen over de “geweldige oplossingen” welke Remeha te bieden heeft, maar communiceren en leveren kunnen ze niet. Blaas dan voorlopig niet te hoog van de toren a.u.b. !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.