fbpx
Nieuws

Dit jaar nog hoge prijs voor warmtenet

Nederlanders die aangesloten zijn op stadsverwarming betalen waarschijnlijk tot in 2023 nog een hoge energieprijs. De ontkoppeling van de energieprijs voor warmtenetten en de (stijgende) gasprijs komt er dit jaar nog niet. Dat meldt de NOS.

Minister Jetten voor Klimaat en Energie wil een “eerlijke prijs” voor stadswarmte. Deze prijs wordt nu bepaald door de gasprijs. Die is, onder andere door Russische inval in Oekraïne, gestegen. De wetswijziging die moet zorgen voor de ontkopping van de gasprijs is pas in 2023 klaar.

De vertraging van de nieuwe wet komt onder meer omdat Jetten in de nieuwe Warmtewet ook afspraken wil maken over het eigenaarschap van de warmtenetten. Daarover is nog veel overleg nodig. Volgens de minister gaat het om een complexe wet en streeft hij ernaar de wetswijziging voor het eind van 2022 in te dienen.

1 reactie op “Dit jaar nog hoge prijs voor warmtenet

  1. andre schreef:

    Het gaat van links om naar rechts om. Aan de ene kant gaat dan het energietarief omlaag en aan de andere kant wordt het vastrecht en de overige kosten verder opgeschroefd, anders komt men niet uit met het businessmodel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.