fbpx
Nieuws

Aanlasstuk voor dikwandig naar dunwandig

Een veel voorkomende situatie voor installateurs: op een dikwandige leiding moet met een T-stuk een aansluiting naar een dunwandige leiding worden gemaakt. Viega biedt hiervoor nu een handige en snelle oplossing met het Prestabo aanlasstuk.

Dikwandig staal

Alhoewel de naam anders doet vermoeden is het aanlasstuk feitelijk een persstuk. Aan de ene zijde is het hulpstuk uitgevoerd in dikwandig staal; aan de andere zijde in dunwandig staal. De dikwandige zijde sluit aan op het Megapress-systeem van Viega voor dikwandige buisleidingen in bijvoorbeeld verwarmings-, koel- en industriële installaties. De dunwandige zijde sluit aan op het Prestabo-systeem van Viega dat onder meer wordt toegepast voor verwarmingsinstallaties. Met het nieuwe hulpstuk kan nu bijvoorbeeld op eenvoudige wijze een dunwandige radiatorleiding worden aangesloten op de dikwandige hoofdleiding. 

Overgang naar ander leidingsysteem

De overgang van dikwandige naar dunwandige leidingen is met name van belang omdat een complete installatie vaak is opgebouwd uit verschillende leidingsystemen. Dit zorgt bij renovatie of uitbreiding van het leidingsysteem voor de nodige uitdagingen die nu eenvoudiger zijn op te lossen. Het nieuwe aanlasstuk/persstuk is leverbaar in vier uitvoeringen met verloop van dikwandig 10 naar dunwandig 12, 10 naar 15, 20 naar 22 en 25 naar 28. Al deze onderdelen kunnen worden geperst met de persmachines van Viega.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.