fbpx
Badkamer in beeld

Aansluitdoos voor stroom op toilet

Een handig aansluitsetje voor stroom of data in het inbouwreservoir voor het toilet. Zo kan bij installatie of naderhand een stroomaansluiting gemaakt worden voor bijvoorbeeld verlichting, afzuiging of een douche-wc.

Geberit, marktleider in inbouwreservoirs voor toiletten, heeft een elektra- en datadoos ontwikkeld die standaard of los in het inbouwreservoir verwerkt kan worden. Tegenwoordig worden steeds meer toiletten uitgerust met voorzieningen die stroom nodig hebben, zoals geurtoevoeging, luchtafzuiging, verlichting of elektronische spoelvoorzieningen

De elektra- en data-aansluitdoos bestaat uit een ruwbouwset en een montageplaat. De aansluitdoos kan met alle wc-keramiek worden gecombineerd.

Ruwbouwset: goed voorbereid op montage achteraf

De elektra- en data-aansluitdoos is los of reeds geïntegreerd in een Duofix of GIS installatie-element te bestellen. Het is belangrijk dat de ruwbouwset door een installateur aangebracht wordt tijdens de montage van het Geberit Duofix of GIS installatie-element voor Sigma- en Omega-inbouwreservoirs van 12 cm. De aansluitdoos is ontworpen voor installatie zonder gereedschap en wordt aangesloten op een (loze) elektraleiding. Dit is de manier om te garanderen dat er direct of op een later tijdstip een elektrische functie kan worden toegevoegd.

Controlelampje

Om zowel de installatie als het onderhoud van de elektrische functie-elementen te vergemakkelijken, heeft Geberit de aansluitkabel voor de elektrische functie-elementen voorzien van een ledlampje dat zichtbaar wordt achter de bedieningsplaat wanneer de service-opening wordt geopend. Dit ledlampje geeft aan of de stroomvoorziening naar behoren werkt.

Montageplaat voor elektra-aansluitingen

De montageplaat zorgt voor scheiding tussen de aansluitzones 230V en 12V. De set bestaat uit een aansluitplaat, een voedingseenheid en een speciale kabel. Zodra de elektricien de set op het elektriciteitsnet heeft aangesloten, kan de installateur verder gaan met de overige werkzaamheden.

Onzichtbaar


De nieuwe elektra- en data-aansluitdoos is van buitenaf onzichtbaar. Het kastje is bevestigd aan het montageframe achter het keramiek. Bovendien kan het worden gecombineerd met alle wc-keramiek en zorgt het dus voor een grote mate van vrijheid bij de vormgeving van het toilet of de badkamer. Een latere uitbreiding van de functies in de badkamer is namelijk nu mogelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.