fbpx
Nieuws

Bedrijven en personen met een STEK-certificering voor f-gassen (BRL 100 en BRL 200) komen ook in het Centraal Register Techniek (CRT) te staan. STEK en CRT hebben hierover een overeenkomst getekend.

Het Centraal Register Techniek is opgericht om vakmanschap van zowel bedrijven als personen inzichtelijk te maken. Dit om te voldoen aan de behoefte van de installatiesector te zorgen voor meer transparantie en vertrouwen in certificering. Particulieren kunnen met een QR-code uit het CRT checken of de specialist die bij hun over de vloer komt wel over de juiste papieren beschikt.

In het CRT staan onder meer de registraties van installatiebedrijven die gecertificeerd zijn volgens de Gasketelwet (BRL 6000-25, K25000 en de NHK BRL van de Haarden- en Kachelbranche). Maar het CRT heeft daarnaast nog veel meer certificeringsregelingen en erkenningen in hun lijsten staan, zoals voor zonne-installaties en energieadviseurs.

Vakspecialisten

In het Centraal Register Techniek kunnen kwalificaties, certificaten en opleidingen van vakbedrijven en vakspecialisten worden verzameld én gedeeld. De data hiervoor worden aangeleverd door certificerende instellingen die zich bij het register hebben aangesloten. De overeenkomst met STEK is afgelopen woensdag 14 december door beide partijen ondertekend.

De bedrijfskwalificaties voor de BRL-100 worden verstrekt door KIWA, ECH, SGS, Dekra en Bureau Veritas Industrial Services. De persoonscertificering voor de BRL-200 verloopt via CIBV, PBNA, Bepect, Examenservices, STE of STEK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.