fbpx
Nieuws

Monobloc hybride klaar voor all electric

Er is een nieuwe aanbieder van hybride warmtepompen op het toneel. De Delftse startup DeWarmte levert een zelf ontwikkelde monobloc van 8kW. Het bedrijf heeft er in een dikke maand ruim twintig geplaatst en voor 2023 staat de ambitie op 1000 stuks.

DeWarmte is een jong Delfts bedrijf, dat in 2020 op de markt kwam met HeatCycle, dat de warmte uit grijs water terugwint door middel van een water/water-warmtepomp. Sinds ruim een maand is een tweede product toegevoegd aan het assortiment: de Pomp AO. Auke de Vries, mede-oprichter van DeWarmte, legt uit: “Het gaat om een 8 kW monobloc hybride warmtepomp die in ruim 80 procent van de tijd kan werken zonder dat de cv-ketel hoeft bij te springen.” De warmtepomp, met alleen een buitendeel, werkt op basis van koudemiddel R32.

Geen leveringsproblemen

In november begon DeWarmte met plaatsing bij particulieren, die zich kort daarvoor al via een voorinschrijving konden aanmelden. De Vries: “We verwachten dat iedereen op deze lijst binnen een paar maanden geholpen kan worden.” Het bedrijf zegt geen leveringsproblemen te ondervinden. DeWarmte laat zijn warmtepomp in het buitenland assembleren op basis van eigen specificaties en voegt daar in de werkplaats in Utrecht nog eigen elementen, waaronder een eigen regeling, aan toe.

DeWarmte begeeft zich op een markt waar – naast de traditionele spelers – in rap tempo ook nieuwe spelers het toneel betreden. Twee daarvan zijn Quatt en Heattransformers. De Vries: “Wij zijn anders dan Quatt in de zin dat wij alleen een 8 kW-unit hebben en daarmee nadrukkelijk mikken op all electric als eindoplossing.” Quatt heeft ook een 8 kW-oplossing, maar dan moeten er wel twee buitendelen geplaatst worden. De Vries: “En we verschillen van HeatTransformers doordat zij installateur zijn en wij installateur én fabrikant tegelijkertijd.”

All electric

DeWarmte introduceerde twee jaar geleden HeatCycle, dat warm grijs water uit bijvoorbeeld de douche opvangt in een bufferzak, waaruit een water-water/warmtepomp vervolgens de warmte haalt voor verwarming of warmtapwater. De Vries: “We werken nu aan een propositie waarbij we de HeatCycle en de Pomp AO als een pakket aanbieden en daarmee een woning all electric kunnen maken.” Voor de extreem koude dagen (-20), werkt DeWarmte nog aan een elektrisch element dat in de warmtepomp geplaatst wordt.

Klanten krijgen na betaling van 6.250 euro 46% van hun bedrag terug door de ISDE-subsidie, resulterend in een netto prijs van 3.400 euro, inclusief installatie en twee jaar full service. DeWarmte werkt voor de subsidie samen met Simpel Subsidie.

3 reacties op “Monobloc hybride klaar voor all electric

 1. Paul Langedijk schreef:

  Ik ben zeer geïnteresseerd, maar wil graag meer technische informatie.
  Ik wil een goed onderlegde technicus spreken die mij kan vertellen of en waarom dit een goede keuze kan zijn in mijn situatie. Helaas zie ik geen contact mogelijkheid!!!!
  Ik heb een solar system van 72 heatpipes en een buffervat van 1000 liter in combinatie met een houtvergasser houtkachel in de woning. Hiermee verwarm ik mijn woning middels laag temperatuur systeem (vloerverwarming) en voorzie ik in douche water.
  Ik zoek een ondersteunend of back up systeem om in geval van nood (niet thuis/geen hout kunnen stoken) mijn huis op 15 graden te houden en om douchewater voorhanden te houden.

  • Barry schreef:

   Wellicht is een warmtepomp boiler voor u een geschikte oplossing om te kunnen voldoen aan de warm water vraag?
   Mbt de verwarming zou u kunnen kiezen voor een all electric monoblock warmtepomp als backup.
   Er is momenteel enorm veel vraag naar en het aanbod groeit daarmee gelukkig langzaam weer op. Dat zou voor de mooiste en makkelijkste oplossing zijn.

  • Bernhard schreef:

   Hoi Paul, mag ik vragen of u met dit systeem ook problemen ondervindt dat die 1000l te heet wordt in de zomer?
   Ik heb zelfde samenstelling, maar nog geen zomerperiode gehad hiermee.
   Ook ik zoek nog naar een ondersteuning op momenten dat de zon het af laat weten.
   Waarschijnlijk wordt dit ook een monoblock wp (lucht/water)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.