fbpx
Nieuws

Warmtepomp-subsidie eenvoudig regelen

Installatie.nl heeft een nieuw online subsidietool, waarbij snel en eenvoudig het subsidiebedrag voor (hybride) warmtepompen en zonneboilers kunnen worden gecheckt. Ook kan de subsidie-aanvraag op basis van no-cure-no-pay volledig door ons verzorgd worden.

De tool Installatie Subsidie is een samenwerking tussen Installatie.nl en Simpel Subsidie. Simpel Subsidie verzorgt voor installateurs en woningeigenaren informatie, aanvraag en afhandeling van ISDE-subsidie voor warmtepompen, zonneboilers en isolatiemaatregelen. Via Installatie.nl kan de volledige afhandeling van de ISDE-subsidie voor €50 verzorgd worden. Dit op basis van no-cure-no-pay. De fee wordt pas in rekening gebracht wanneer de subsidie op de rekening van de begunstigde staat.

Bekijk hier de subsidietool van Installatie.nl.

Veel vraag naar warmtepompen

Met de tool wil Installatie.nl installateurs ontzorgen. Op dit moment is het zo druk bij installerende bedrijven dat installateurs en woningeigenaren wel wat hulp kunnen gebruiken bij de afwikkeling van de subsidie-aanvraag. De tool is gekoppeld aan de uitgebreide apparatenlijsten zoals deze gepubliceerd zijn bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), verantwoordelijk voor de uitvoering van de ISDE-subsidie.

De ISDE-subsidiepot voor 2022 bestaat uit €228 miljoen euro. Woningeigenaren die een (hybride) warmtepomp aanschaffen, krijgen 30% van de aanschafwaarde van het apparaat gesubsidieerd. Deze bedragen zijn sinds 1 januari 2022 aanzienlijk verhoogd. Ook isolatiemaatregelen en de aanschaf van zonneboilers vallen onder deze subsidieregeling.

Veel vraag naar warmtepompen
Installateurs hebben te maken met grote vraag naar (hybride) warmtepompen. Nu de gasprijs zo hoog is, gaan nog meer mensen maatregelen nemen om het gasverbruik te reduceren, of zelfs helemaal van het aardgas af te gaan. Luister hier naar onze Installatie Podcast over dit onderwerp.

3 reacties op “Warmtepomp-subsidie eenvoudig regelen

 1. Cor Kieft schreef:

  Heel mooi, maar de warmtepompen zijn dit jaar al lang niet meer te leveren. Maar consumenten moeten nu al wel bestellen.
  Hoe gaat dat dan met de subsidie?

 2. Arnold schreef:

  Alleen de mensen met poen krijgen subsidie ,want de armen hebben geen geld voor een warmtepomp of in grijpende isolerende ingreep voor hun huis.
  Maar als belasting betalers moeten ze wel mee betalen voor de subsidies . Dus volksverlakkerij.

  • Erik schreef:

   Hiervoor is de energiebespaarlening bedacht. Een lening voor energie besparende maatregelen met gunstige voorwaarden waarbij de besparing op de energierekening hoger is dan de aflossing. Netto dus besparen zonder enorme voorfinanciering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.