fbpx
Nieuws

Nominatie VSK Award: Geberit FlowFit

De negen nominaties voor de VSK Awards 2022 zijn bekend. De komende weken stellen lichten we op Installatie.nl de genomineerde producten één voor één toe.

In de categorie Installateurszaken is de Geberit FlowFit genomineerd. Dit is een nieuw compleet perssysteem voor drinkwater en cv. Dankzij de draaibare fitting kan de installateur zelf de handigste perspositie bepalen. Deze posities zijn beschikbaar in stappen van 45°. De monteur hoeft de fitting niet meer volledig te omsluiten met de persbek: het gereedschap hoeft alleen nog op de zijdelings geplaatste persindicator te worden gepositioneerd. Hierdoor is het mogelijk om ook in hoeken of krappe plekken makkelijk en veilig te werken. Grootste voordeel is dat er met slechts twee persbekken met alle 8 diameters (d16 t/m d75) gewerkt kan worden. De monteur hoeft ook niet meer te ontbramen of te kalibreren.

Juryoordeel

Een praktische toevoeging aan het complete pallet van vernieuwde perssystemen voor drinkwater en cv. Er is goed gekeken naar praktische struikelblokken die monteurs ervaren: de krappe ruimtes en de persbekken die je bij je moet hebben. Daarnaast is de jury blij met de blijvende aandacht voor doorstroming, hygiëne en de garantie dat verbindingen ook echt dicht zijn. Goede doorstroming zorgt voor minimaal drukverlies. Het maakt kleinere diameters, kortere doorlooptijden en lager watervolumes mogelijk, en leidt tot minder stagnatie.

Publieksfavoriet

Uit de inzendingen zijn in drie categorieën negen inzendingen genomineerd. Voorinschrijvers voor de VSK krijgen tot aan de beursopening de kans om uit de nominaties een publieksfavoriet toe te kennen. Stem kan nu hier. De prijzen worden uitgereikt bij de opening van de vakbeurs, op dinsdag 17 mei in het Kennistheater in Hal 10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.