fbpx
Nieuws

Negen installatienoviteiten zijn genomineerd voor een VSK Award. Warmtepomptechniek voert de boventoon bij de genomineerde beursintroducties, die 3 maanden voor de vakbeurs bekend zijn gemaakt.

De tweejaarlijkse installatieprijzen worden op de openingsdag van de grootste installatievakbeurs van Nederland uitgereikt. De beurs zou deze week gehouden worden, maar is verplaatst naar 17 tot en met 20 mei gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. De VSK Awards worden mede mogelijk gemaakt door Installatie.nl. De achtkoppige vakjury wordt voorgezeten door Techniek Nederland voorzitter Doekle Terpstra.

Energietransitie

In de categorie Energietransitie zijn drie warmtepomptechnieken door de vakjury genomineerd. Dit is de PVT-warmtepomp van Triple Solar, een propaanwarmtepomp die gekoppeld kan worden aan dakpanelen die zowel stroom als thermische energie opwekken. Daarnaast is de binnen opgestelde lucht/water-warmtepomp Vincent van Itho Daalderop genomineerd. Ten derde is een innovatie van Nathan genomineerd, waarbij een energiedamwand van Gooimeer gebruikt wordt als warmtepompbron. Dit concept is onlangs in Enkhuizen opgeleverd.

Gezond en Comfort

In de categorie Gezond en Comfort is de binnenluchtkwaliteitsensor Sense van Renson genomineerd. Deze sensor kan op vele manier luchtkwaliteit meten; iets dat op dit moment razend actueel vanwege de aandacht voor luchtkwaliteit in woningen, kantoren en scholen. Verder is het zonegeregelde balansventilatietoestel HRU 400 QuattroZone van Itho Daalderop genomineerd. Zehnder grijpt een nominatie met haar nieuwe lucht/lucht-warmtepomp ComfoClime en het voor geïsoleerde kanalensysteem ThermoShield. De ComfoClime is lucht/lucht-warmtepomp die koelt met lucht van buiten, waar een traditionele airco binnenlucht circuleert. Dit toestel wordt dit jaar door Zehnder in een concept in combinatie met balansventilatie met warmteterugwinning in de markt gezet.

Installateurszaken

In de categorie Installateurszaken, de categorie die zich vooral richt op de monteur zijn drie nominaties uitgedeeld. Ubbink is genomineerd met de Ventus, een nieuwe voor geïsoleerde dakdoorvoer voor de afvoer van ventilatielucht. Geberit is genomineerd met het perssysteem FlowFit, dat vorig jaar op de markt kwam. Sortimo, bekend van de opbergsystemen, heeft een nieuw systeem dat ProClick heet. Hiermee kunnen monteurs naar eigen inzicht gereedschap en materialen meenemen naar een klus door het aan een speciale riem te klikken. Ideaal voor flexibel en mobiel werken dus.

Publieksprijs: stemmen

Naast de juryprijzen wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. Installerend Nederland stemt via www.vsk.nl/genomineerd op de persoonlijk favoriet.. De prijzen worden op de openingsdag van de VSK, op 17 mei, uitgereikt. Check hier wie de VSK Awards bij vorige edities wonnen.

Jury: “Duurzame techniek écht marktrijp”

Nederland is klaar om volle bak te verduurzamen. De jury, onder leiding van Techniek Nederland voorzitter Doekle Terpstra, constateert dat veel fabrikanten de urgentie van de klimaatambities onderschrijven. “Er wordt samengewerkt in de keten. Daarnaast wordt er goed nagedacht over hoe productvernieuwingen een directe rol kunnen spelen in energiebesparing, CO2-reductie, verbetering van het binnenklimaat en het ondersteunen van de vakmensen die het allemaal moeten realiseren.” Het grote tekort aan goede vakmensen om de energietransitie mogelijk te maken baart ook de jury grote zorgen.

De jury van de VSK Awards bestaat uit:

  • Juryvoorzitter: Doekle Terpstra – voorzitter Techniek Nederland
  • Lars Boelen – onafhankelijk duurzaamheidsadviseur
  • Claudia Bouwens – programmaleider kennisoverdracht en stimulering Lente-akkoord
  • Eddy Buiting – hoofdredacteur Installatie en Installatie.nl
  • Marco Lammers – bedrijfsopleider Energiewacht
  • Theo Ockhuijsen – innovatie-expert, directeur Innovatie Express & BIMpuls
  • Harm Valk – partner en senior adviseur Nieman Raadgevende Ingenieurs
  • Martijn Verspeek – eigenaar Installatiebedrijf Verspeek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.