fbpx
Nieuws

Improviseren voor de juiste spullen

De productie- en voorraadstress bij fabrikanten, groothandelaren en installateurs is er de afgelopen tijd niet minder op geworden. Dat blijkt uit een poll van Installatie.nl

De leveringsproblemen die met name de ketelleveranciers eind vorig jaar in de greep hield, is nog lang niet overal ten einde. Installateurs hebben al lange tijd hinder van gebrek aan toestellen en onderdelen. Ook stijgen prijzen flink. De oorlog in Oekraïne legt nog meer druk op een markt die toch al bol staat van de spanning. De druk bij fabrikanten ligt vooral rondom elektronische componenten. Hierdoor produceren fabrikanten van cv-ketels maar ook ventilatiesystemen niet de hoeveelheden die normaliter geleverd worden aan de markt. Door die beperkte leveringen is het groothandelaren en installateurs soms dringen geblazen.

Meer dan helft heeft er last van

Meer dan de helft van deelnemers (373) aan de poll op Installatie ervaart problemen: de eigen voorraden of bij toeleveranciers komen in het gedrang of er moet worden uitgeweken naar alternatieve merken/types. 1 op de 6 deelnemers aan het onderzoek verwacht zelfs dat klanten hierdoor in de kou komen te zitten. 1 op de 6 deelnemers aan de poll zegt geen last te hebben van leveringsproblemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.