fbpx
Nieuws

Eén accu voor al het gereedschap

De pers en snijgereedschappen van Klauke, worden compatibel met accu’s van handgereedschap van Bosch. Door de samenwerking heeft de vakman nog maar één soort accu en laadsysteem nodig voor tientallen verschillende soorten draadloze gereedschappen.

Dee 18-volt-accu’s van Bosch, afhankelijk van model met een looptijd van 2,0 of 5,0 Ah, matchen vanaf nu met alle accuhydraulische Klauke pers- en snijgereedschappen van de zogeheten ‘Next Generation’. Het assortiment omvat momenteel ca. 40 machines. Door de samenwerking heeft de vakman nu bovendien de beschikking over meer dan 30 Klauke gereedschap types die op een accu van Bosch werken. Daarvan profiteren bijvoorbeeld elektriciens of sanitair- en cv-monteurs die voor hun werk zowel elektrische gereedschappen van Bosch nodig hebben, zoals accuschroevendraaiers, accuboorhamers of accureciprozagen, als speciale gereedschappen van Klauke. Zij kunnen nu dezelfde accu en het snellaadapparaat GAL 1880 CV Professional voor beide merken gebruiken.

Snellaadtechniek

De accu’s van Bosch bieden een hogere capaciteit dan de huidige accu’s en zorgen voor het noodzakelijke vermogen en uithoudingsvermogen bij het persen en snijden met de Klauke gereedschappen. Afhankelijk van materiaal en toepassing worden persverbindingen tot een persbereik van 630 mm2 met een kracht van tot wel 135 Kilo-Newton gerealiseerd, zoals bijvoorbeeld voor de vervaardiging van elektronische kabelverbindingen met buiskabelschoenen. Dit soort toepassingen vereisen krachtige accu’s met een lange looptijd en daarvoor worden de 5,0 Ah-accu’s van Bosch gebruikt. Nog een voordeel is dat dankzij het meegeleverde snellaadapparaat de accu’s al na 35 minuten weer voor 80 procent geladen zijn en zodoende snel weer gereed zijn voor gebruik.

1 reactie op “Eén accu voor al het gereedschap

  1. C.N.T. Reuzenaar schreef:

    Jarenlang waren de akku’s va makita het parade paardje. Krijgen wij nu een vergoeding voor onze accumachines van Makita.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.