fbpx
Nieuws

Airco reageert op stemgeluid

Bediening met spraak dringt steeds verder door. Ook airconditioners en PACi-systemen van Panasonic kunnen voortaan ook via spraakbesturing worden bediend. De functionaliteit is compatibel met zowel Google Assistant als Amazon Alexa en beschikbaar via de Comfort Cloud-app.

“Ik heb het warm!!”

De nieuwe functionaliteit biedt gebruikers de mogelijkheid hun airconditioning met behulp van spraakopdrachten aan te sturen. Zo kunnen zij met behulp van hun stem onder meer het systeem in- of uitschakelen, de modus veranderen, de temperatuur instellen en de status van het apparaat opvragen.

Om het gebruiksgemak en comfort te optimaliseren is het mogelijk op maat gemaakte opdrachten te creëren in de Google Home app of Alexa Routines. Zo kan de opdracht ‘Ok, Google. Goedemorgen’ worden geprogrammeerd om een specifieke temperatuur in te stellen en gebruikers tijd te besparen. 

Commerciële omgevingen

De spraakbesturing is ook compatibel met PACi-systemen voor commerciële omgevingen. De functionaliteit helpt een optimaal binnenklimaat te creëren. Zo kan met een spraakopdracht worden ingesteld op welke temperatuur een ruimte voor aanvang van de werkdag moet zijn gebracht. Werknemers kunnen hierdoor bij aankomst direct in een aangenaam werkklimaat aan de slag. De spraakbesturing kan worden beheerd via Amazon Alexa of Google Home.

De functionaliteit is vanaf eind juli in het Engels beschikbaar voor Amazon Alexa en Google Assistant. Andere talen worden op korte termijn ondersteund.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.