fbpx
Nieuws

Alles over zonering in ventilatiesystemen

Een gezond en comfortabel binnenklimaat wordt steeds belangrijker, zeker met alle recente ontwikkelingen rond energiezuinig en luchtdicht bouwen. Een gezoneerd en vraaggestuurd balansventilatiesysteem kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Daarom houdt Eisma Bouwmedia (uitgever van deze website) een webinar over dit onderwerp, op donderdag 28 november, van 12.30 tot 13.30 uur.

Wat is nou precies zonering van een ventilatiesysteem? In welke gevallen kan je dit toepassen? Hoe kan een gezoneerd ventilatiesysteem eraan bijdragen dat een woning aan de BENG-eisen voldoet? Welke voordelen heeft het nog meer? En op welke manier kan vraagsturing door middel van slimme sensoren bijdragen aan een goed werkend ventilatiesysteem? En hoe moet dit alles geïnstalleerd worden?

Technische specialisten van Zehnder leggen in dit webinar uit hoe u aan de slag kunt met deze systemen.

De kijker krijgt inzicht in:

  • (Nieuw) beleid rond comfortabel en energiezuinig ventileren.
  • De voordelen van de 70 procent-regel in het Bouwbesluit (art 3.29 lid 5) voor een woning met meerdere verblijfsgebieden.
  • De techniek van een gezoneerd systeem.
  • De techniek van sensoren (CO2, vocht, geurtjes) en vraagsturing.
  • Comfortbeleving van bewoners bij woningen met meerdere ventilatiezones.

Sprekers

Jerôme Corba, adviseur binnenklimaat bij Zehnder Group Nederland, geeft antwoord op vragen van kijkers. De presentatie is in handen van Tijdo van der Zee, vakredacteur bij Installatie.nl en Installatie en Sanitair.

Het webinar is voor adviseurs, opdrachtgevers en bouwpartijen die in hun vak te maken krijgen met de techniek en de prestaties van ventilatiesystemen. Maar ook voor eigenaren en medewerkers van installatiebedrijven die ventilatiesystemen offreren, verkopen, installeren, onderhouden en beheren.

Aanmelden voor dit gratis webinar kan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.