Ga naar hoofdinhoud

Ambassadeurs van de Techniek gaan landelijk

De Ambassadeurs van de Techniek zijn binnenkort actief in heel Nederland. Door het hele land worden momenteel jonge werknemers en studenten voor het TechniekTalent.nu project geworven om de training tot ambassadeur te gaan volgen. Het doel is om nog dit schooljaar 80 ambassadeurs actief te hebben, die in totaal 6.000 leerlingen voorlichten.

 

 

 

Twee jaar draait het project Ambassadeurs van de Techniek inmiddels alweer. Vooralsnog beperkten de voorlichtingsactiviteiten van de ambassadeursteams zich tot de regio’s Noord-Holland en Noord-Brabant. Maar nu krijgen ook  Groningen-Leeuwarden, Gelderland-Twente, de regio Zuid-West en Limburg hun team. In november en december zullen hier de eerste nieuwe ambassadeurs worden getraind.

 

Techniekbrede voorlichting
Projectleider Bernique Tool van CNV Jongeren: “Het project is erg succesvol. Dus we roepen onder andere de opleidingsfondsen op om ons in contact te brengen met meer jonge technische werknemers die het leuk vinden om hun passie voor techniek over te brengen in de klas. We zoeken jonge mensen tot maximaal 30 jaar, uit alle technische sectoren, met extra aandacht voor vrouwelijke en allochtone werknemers of studenten. Zij leren in een intensieve training om techniekbreed voorlichting te geven en daarnaast veel uit eigen ervaring te vertellen.  We hopen dat elke sector zijn ambassadeurs zal leveren. Per regio zijn maximaal tien plekken beschikbaar.’

 

Nadruk op vmbo
De nadruk van de activiteiten ligt op het vmbo. Driekwart van de gastlessen moet hier gegeven worden, tegenover een kwart op havo of vwo. “Voor TechniekTalent.nu ligt op het vmbo een belangrijke uitdaging qua instroom. Vandaar dat hieraan extra aandacht wordt geschonken.” Parallel aan het werven van nieuwe ambassadeurs zal contact worden gezocht met scholen in het voortgezet onderwijs die interesse hebben in de techniekvoorlichting. “Als het project eenmaal goed draait, zoals in Noord-Holland en Brabant, komt de vraag vanzelf”, zegt de projectleider. “Maar zeker in de nieuwe regio’s kunnen we contacten nog goed gebruiken, dus bij dezen een oproep aan onder meer de fondsen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Streep door verplichting hybride warmtepomp

De nieuwe Installatie verschijnt

Ventilatiesysteem in kast op de galerij

De voordelen van Mezutec waterontharders

Installatie van een overkapping met zonnepanelen als dak

Drama in kruipruimte: installatie-stagiaire (16) verongelukt