fbpx
Nieuws

Amsterdam subsidieert verduurzaming

Via het project City-zen stelt de gemeente Amsterdam een subsidiepot ter waarde van € 2,6 mln aan subsidies ter beschikking. De steun moet corporaties en particulieren extra stimuleren om te investeren in verduurzaming van hun woning

De subsidieregeling is afkomstig vanuit de Europese Unie. De subsidiepot voor energiebesparende renovaties via het City-zen-project is door de Europese Commissie ingesteld. Inmiddels is bijna € 2 mln van de subsidiepot uitgegeven. Investeringen in isolatie, maar ook in zuinige ventilatie en verwarmingstoestellen of zonnepanelen worden ondersteund. De innovaties die via het project mogelijk worden gemaakt, moeten leiden tot een jaarlijkse CO2-besparing van 59.000 ton.

Hulp bij energiebesparing

Naast de subsidie voor energiebesparende maatregelen via City-zen, Verder start de gemeente Amsterdam in samenwerking met het Amsterdams Steunpunt Wonen (ASW) een project met energiecoaches. Hiermee krijgen Amsterdamse inwoners gratis advies over energiebesparing. Doel is om 10.000 Amsterdamse huishoudens te bezoeken en daar energiebesparende maatregelen uit te voeren. Bewoners krijgen een keuze uit een bespaarpakket aangeboden, bestaande uit onder andere radiatorfolie, tochtband, een brievenbusborstel, een waterbesparende douchekop en LED-lampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.