fbpx
Nieuws

Amsterdam wil salderingsregeling houden

Amsterdam wil snel een nieuwe salderingsregeling. De Amsterdamse wethouder Abdeluheb Chobo heeft hierom gevraagd in een brief aan de minister. De brief is ondertekend door een coalitie van diverse partijen, waaronder Uneto-Vni.

Voortzetting

De afzenders van de brief noemen de salderingsregeling het fundament onder de sterke ontwikkeling van zonne-energie in Nederland. Doordat de minister een evaluatie en een aanpassing in 2020 heeft aangekondigd, is de coalitie bang dat er onzekerheid ontstaat. Dit zou een rem kunnen zetten op investeringen en dus op de groei van zonne-energie, aldus de coalitie. In de brief wordt gevraagd om een evaluatie van de salderingsregeling al in de tweede helft van 2016. Daarnaast wil de coalitie een voortzetting van de regeling, eventueel in aangepaste vorm, tot minimaal 2030.

Salderingsregeling

De salderingsregeling maakt het voor consumenten mogelijk de duurzame energie die ze opwekken maar niet gebruiken, terug te leveren aan het net. De teruggeleverde energie wordt vervolgens weer afgetrokken van de afgenomen energie. Dit ‘salderen’ is financieel aantrekkelijker dan het verkopen van niet-gebruikte energie aan het elektriciteitsnet.

Lees hier de brief van de coalitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.